Rubberen Strepen Verwijderen

Tip voor het verwijderen van rubberen strepen op de vloer. Strepen die vaak ontstaan door nieuwe sportschoenen of het verplaatsen van meubels zonder meubelviltjes. 

Hoe verwijder ik rubberen strepen?

sportschoenen
Sportschoenen laten vaak rubberen streep vlekken ontstaan.

Strepen van rubber los je op met wasbenzine (indien het forse strepen zijn) of met een goed warm sopje. Dit sopje kan je het beste maken met Biotex

Indien je met wasbenzine gaat werken is het aan te raden om wasbenzine op wat watjes aan te brengen en met deze de oppervlakte te deppen. 

Andere manieren om dit probleem op te lossen

 • Lukt het niet met wasbenzine en niet met een goed sopje dan moet je op zoek naar specialistische middeltjes. HG heeft verschillende vloerreiniger- producten die werken per oppervlakte. Dan moet je dus het product matchen met de oppervlakte waar de rubber strepen zich op bevinden. 

Oplossingen en tips voor rubberstrepen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

3 Reacties

 • kwebbellichtje

  30 oktober 2020

  koop bij de Action die grijze “wondersponsjes”, nat maken met water (geen afwasmiddel ofzo nodig) wrijf over de strepen (schoenen/autobanden maakt niet uit????) ==> weg!!!

  Reageer
 • M van Essen

  26 november 2020

  Kunt u een foto van het sponsje en of foto plaatsen

  Reageer
 • M van Essen

  26 november 2020

  Bedoelde foto van het sponsje en of de verpakking 😉

  Reageer

Reageren?