Aangetaste kraan schoonmaken

We horen regelmatig de klacht dat bij het schoonmaken van de kraan er vlekken op de kraan komen juist door het schoonmaken. Dus blauwe en zwarte vlekken die op de kraan ontstaan, vaak is dit door aangetast chroom.

Hoe krijg je een aangetaste kraan weer schoon?

kraan-ontkalken

 

Vraag is dan: hoe krijg je een aangetaste kraan weer schoon? Voorop moet worden gesteld dat de kraan met donkere vlekken niet vies is maar dat het waarschijnlijk gaat om een verchroomde kraan die schoon is gemaakt met een schoonmaakmiddel wat reageert met chroom.

Op sommige schoonmaakmiddelen staat ook wel dat je er geen kranen mee moet schoon maken, maar natuurlijk denk je hier niet altijd aan. 

Je verwacht simpelweg niet direct een chemische reactie van schoonmaakmiddelen met de kraan die je schoonmaakt.

Een van de tips die we kregen is om in ieder geval geen WC eend te gebruiken bij het schoonmaken van kranen. Dergelijke producten willen nog wel eens het chroom van de kraan aanvreten.

Het kan ook zijn dat de kraan gewoon een productiefout is en bijvoorbeeld een dompelbad te weinig heeft gehad bij de productie zelf.

Het aangetaste chroom kan je opnieuw laten verchromen, of even contact opnemen met de fabrikant dat er iets mis is gegaan.

Oplossingen en tips om aangetaste kraan weer goed te krijgen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring?

 Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?