Vlekken op Chromen Kranen

We horen regelmatig de klacht dat bij het schoonmaken van de kraan er vlekken op de kraan komen juist door het schoonmaken. Dus blauwe en zwarte vlekken die op de kraan ontstaan, vaak is dit door aangetast chroom.

Hoe krijg je een aangetaste kraan weer schoon?

kraan-ontkalken

Voorop moet worden gesteld dat de kraan met donkere vlekken niet vies is maar dat het waarschijnlijk gaat om een verchroomde kraan die schoon is gemaakt met een schoonmaakmiddel wat reageert met chroom.

Vlekken op Chromen Kranen verwijderen

Er is oprecht maar één manier om chromen kranen schoon te krijgen en dat is doormiddel van chroom poets ofwel: chroom poetsmiddel. Na het schoonmaken geeft het ook een hoogglans resultaat en het kan alles op alle plekken ook nog eens ontroesten. 

Een van de tips die we kregen is om in ieder geval geen WC eend te gebruiken bij het schoonmaken van kranen. Dergelijke producten willen nog wel eens het chroom van de kraan aanvreten.

Op sommige schoonmaakmiddelen staat ook wel dat je er geen kranen mee moet schoon maken, maar natuurlijk denk je hier niet altijd aan. 

Je verwacht simpelweg niet direct een chemische reactie van schoonmaakmiddelen met de kraan die je schoonmaakt.

Het kan ook zijn dat de kraan gewoon een productiefout is en bijvoorbeeld een dompelbad te weinig heeft gehad bij de productie zelf.

Als niets meer lukt

Het aangetaste chroom kan je opnieuw laten verchromen, of even contact opnemen met de fabrikant dat er iets mis is gegaan.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips om aangetaste kraan weer goed te krijgen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring?

 Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Meister

    28 januari 2021

    Soms is het ook helemaal geen slecht idee om iets nieuw te kopen en dan vooral NIET online maar bij de winkel op de hoek. Een kraan hoeft niet zo duur te zijn, ik denk dat je voor 30 Euro al een nieuwe kraan kunt verkrijgen. Let wel op dat als je de winkel op de hoek neemt dat je niet eindigt in een grote keten.

    Reply

Leave a Comment