Schimmel Hout Verwijderen

Het is belangrijk om schimmel goed te verwijderen als je er last van hebt in huis. Schimmel kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Veel middeltjes om schimmel te verwijderen zijn ook slecht voor je gezondheid. Zorg er dan ook voor dat je de juiste middelen gebruikt!

Hoe verwijder ik schimmel van hout?

houten vloer gereinigd

Als je schimmel wilt verwijderen van hout, bijvoorbeeld een houten vloer of houten kast, ga je als volgt te werk:

Maak een mengsel van:

  • ¼ kopje zuiveringszout
  • 1 kopje vers geperst citroensap
    en doe dit in een spuitfles.

Sluit de fles goed en schud deze om de inhoud goed te mengen. Neem een spons en maak deze goed schoon met water. Spuit het mengsel van zuiveringszout en citroensap op de spons totdat deze verzadigd is. Spuit vervolgens het mengsel op het beschimmelde hout. Direct contact tussen het citroensap en de schimmel zorgt ervoor dat je de schimmel eenvoudiger kunt verwijderen. Schrob daarna de schimmel met krachtige bewegingen uit het hout met de spons. Ga door tot alle schimmel verwijderd is.

Na afloop van het schrobben doe je 1 eetlepel olijfolie op een schone, droge doek. Masseer de olijfolie in het hout met de doek, zodat het hout niet uitdroogt van het schrobben. Olijfolie helpt bij het herstellen van de natuurlijke glans en het vochtgehalte van het hout. Je kan ook gebruik maken van HG Meubelonderhoud voor Hout

Zo kan je dit probleem ook zo oplossen

  • Als de schimmel zeer diep in het hout zit moet je toch echt kiezen voor specialistische houtvlek verwijderaars van HG of Woca. Alleen al omdat je dan een krachtigere oplossing nodig hebt op een klein oppervlakte en niet altijd goed de spons kan gebruiken

Producten die altijd helpen bij vlekken op hout

Er zijn twee specialistische merken die al jaren bezig zijn met ontwikkelingen en vernieuwingen op het vlak van vlekken op hout. Dat zijn HG en Wasco, dit zijn de twee meest relevante producten die dus ook bij deze vlekken kunnen helpen.

Oplossingen en tips voor schimmel van hout verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?