Aangebrande geur verwijderen

Heb je per ongeluk iets laten aanbranden en hangt er een vervelende geur? Dan zijn er een aantal manieren om van die geur af te komen. Onze tips voor het verbloemen / verwijderen van een aangebrande geur vind je hier onder.

Hoe kan ik het beste aangebrande geur verwijderen of verbloemen?

Citroen vieze geurtjes
Onder andere citroen, vanillestokjes en kruidnagel werken goed bij het verdringen van vieze geurtjes

Om van de geur van verbrand eten af te komen zijn er aardig wat oplossingen. We bespreken een aantal van die oplossingen waarvan er enkele zijn aangedragen door bezoekers en lezers van de site.

Aangebrande lucht verwijderen // 8 tips

  • Allereerst: ramen open zodat het door kan tochten, heb je een ventilator? Zet deze dan ook even aan. Zelfde verhaal voor de afzuigkap; heb je die? Houd deze dan ook even aan.
  • Een van de andere oplossingen is om een paar schijfjes citroen in een steelpan te koken om de lucht van aangebrand eten weg te krijgen.
  • Je kunt ook een pannetje met een klein beetje water en schoonmaakmiddel of afwasmiddel zachtjes laten pruttelen.
  • Als je vis in de oven gebakken hebt zet je een glaasje met citroen, afwasmiddel of schoonmaakmiddel in de nog warme oven.
  • Zet een kom met water, een klein beetje allesreiniger en stukjes citroen in de magnetron voor 2 a 3 minuten tot het kookt: daarna die kom bij de plek zetten waar de verbrande geur vandaan komt.
  • Verder is onder meer koffiepoeder een goede geurvreter, je kan wat schaaltjes met koffiepoeder door het huis zitten als de geur blijft hangen.
  • Ook een emmertje water met wat schijfjes ui er in zou moeten werken, dit is een zeer effectieve manier om aangebrande lucht uit huis te verwijderen. 
  • Er zijn ook middeltjes zoals Febreze of HG geurverwijderaar die de geur kunnen verbloemen.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze tip toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer oplossingen en tips om van een aangebrande geur in huis / keuken af te komen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment