Gele voegen badkamer

Na verloop van tijd worden de voegen in de badkamer vies, ze verkleuren en vergelen wat. Maar hoe kun je de voegen in de badkamer het beste schoonmaken en hoe krijg je die gele voegen weer wit?

Hoe krijg je de gele voegen op de badkamer weer schoon?

voegenschoonmaken
Voegen schoonmaken op de badkamer: hoe krijg je de gele voegen op de badkamer weer wit? Bekijk onze tips hieronder.

Omdat er allerhande vuil tussen de voegen op de badkamer blijft zitten worden de voegen op gegeven moment vuil. Stof, zeepresten, kalk en meer zetten langzaam maar zeker af tegen de muur.

Maar hoe krijg je de muur en de voegen dan weer schoon?

Als de verkleuring van de voegen nog niet heel erg is kan je een plantenspuit vullen met schoonmaakazijn en water. Spuit vervolgens de voegen op verschillende plekken in, laat het inwerken en vervolgens kan je het bijvoorbeeld met een tandenborstel of een afwasborstel na een half uurtje schoon boenen.

Ook HG heeft een specifiek product om de voegen op de badkamer weer schoon te krijgen: HG Voegenreiniger.

Is verkleuring hardnekkiger en werkt het niet met schoonmaakazijn en water?

Stap dan over op plan 2. Bleekmiddel. Ga je met bleekmiddel aan de slag? Doe dan wel even oude kleren aan en zet de ramen open voor ventilatie, bleek is namelijk behoorlijk agressief en niet goed voor je luchtwegen en je kleding.

Verdun het bleekmiddel met water en reinig vervolgens de voegen met dit mengsel met behulp van een schoonmaak- of tandenborstel.

Andere manieren om gele voegen weer wit te krijgen:

  1. Mengsel van keukenzout en azijn: smeer dit op de gele voegen: laat het een half uurtje inwerken en schrob het daarna schoon, het vuil zou makkelijk van de muur af moeten komen.
  2. Wasverzachter met warm water: ook dit mengsel werkt goed tegen gele voegen. Maak de voegen schoon met dit mengsel

Oplossingen en tips om gele voegen op de badkamer weer schoon te krijgen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment