Roetvlekken Verwijderen

Roet uit kleding: Roetvlekken verwijderen als iemand die werkt bij een stomerij. Wij kennen de truken!

Hoe kan ik roetvlekken verwijderen uit kleding?

vlekken in kleding

Roetvlekken verwijder je in eerste instantie door de stof goed nat te maken en vloeibaar (af)wasmiddel in de kleding te laten trekken. 

Vervolgens moet je de kleding met de roetvlekken oprollen en een half etmaal laten liggen.

Daarna gewoon wassen, het liefst wel met wat Vanish erbij. Dan zouden de vlekken al moeten verwijderen. Werkt dit niet goed tegen de roetvlek? Bekijk dan de tip hier onder eens.

Andere manieren om roetvlekken op te lossen

Indien de roetvlek teveel in de kleding is ingetrokken en hierdoor bovenstaande methode niet meer goed werkt moet je ook zwaardere middeltjes overwegen:

Zware roetvlekken in kleding verwijderen

Maak hiervoor een mengsel van talkpoeder, vloeibaar wasmiddel en wasbenzine. Als je dit vervolgens op de vlek aanbrengt en even hebt laten opdrogen kan je het roet met een borstel zo verwijderen. Na deze methode moet je nog wel één wasje draaien met eventueel wat Vanish en de roetvlek is van jouw kleding verdwenen!

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips voor roetvlek verwijdering

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

3 Comments

 • Vivian Swilden

  8 november 2021

  Heb de roetvlekken eruit proberen te halen met water wasbenzine afwasmiddel en wasmiddel. Als ik het kledingstuk in het licht joud zie ik grote kringen. Het is een katoenen ecru gebreide jurk

  Reply
 • Florien de Graaf

  12 mei 2021

  Beste mensen,
  Moet het water warm zijn? De roetvlekken zitten in een wollen trui, dat is natuurlijk nogal kwetsbaar… Wat te doen?

  Reply
 • Huishoudplaza

  15 januari 2021

  Zijn er al mensen die via deze tips goed roetvlekken hebben kunnen verwijderen? Of zelf nog met vragen zitten rondom roetvlekken? Wij gaan graag dieper op de problemen in dus als je nog een vraag hebt laat het hier weten.

  Reply

Leave a Comment