Plakkerige Tupperware Deksels

Als je dan die Tupperware set weer uit de kast haalt is het niet fijn dat de deksels plakkerig zijn. Een veelvoorkomend probleem waarvan wij met behulp van reacties en onze community goede oplossingen voor hebben gevonden. 

Wat moet ik doen als mijn tupperware plastic plakt?

tupperware deksel
Een Tupperwarebakje met Deksel

Je zou het eens kunnen proberen met een steradent tablet. Ik ben zelf demonstratrice geweest (lang geleden hihi) en volgens mij zou dat helpen. Alle tupperware moet je met koud water voorspoelen en als eerste afwassen en niet na de borden en pannen. Ik hoop voor jou dat het lukt.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

 • Ik weet niet of je een vaatwasser hebt maar dat maakt het weer als nieuw! Een simpele beurt met een vaatwasser zorgt er voor dat tupperware plastic minder plakt. 
 • Je kunt je tupperware deksel even weken in een sopje van kokend water en een vaatwastablet en dan moet het over gaan.

Meer oplossingen en tips over plakkerige tupperware

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

5 Comments

 • Nicolette Büdgen

  22 september 2021

  Na weer veel in de waatwassen gehad te hebben blijven de vierkanten bakjes steeds weer plakkerig en zweterig worden. Krijg het zelfs bijna niet van mijn vingers af. En de hardere soort van dezelfde bakjes geen probleem. Ben zelf ook ooit een tupperware consulente geweest en gaf de mensen de goede tips hiervoor. Alleen ik.weet ze zelf niet meer

  Reply
 • Kirstin Schuller

  5 februari 2021

  Op de Tupperware website kunt u via Connect een demonstratrice bij u in de buurt vinden. Zij kan voor u de bestellingen/klachten afhandelen.

  Reply
 • Iris de Bruin

  25 januari 2021

  Heeft u al een op de Tupperware site gekeken? Daar kunt u een consulente in de buurt vinden..u mag mij ook altijd contacten.

  Reply
 • Domo

  19 januari 2021

  Weten jullie ook waar ik nog leuke Tupperware bakjes kan kopen?

  Reply
  • Huishoudplaza

   19 januari 2021

   Alles is tegenwoordig op Bol.com te koop dus vast ook tupperware bakjes. 🙂

   Reply

Leave a Comment