Kleuren Doorgelopen Vaatwastablet

Als je met jouw wasjes bezig bent wil je natuurlijk niet dat de kleuren in elkaar overgaan. Iedereen heeft het wel eens meegemaakt en dit is wat je kan doen om dit probleem te voorkomen. Daarnaast hebben we tips verzameld om doorgelopen kleuren te verwijderen.

Hoe voorkom ik doorgelopen kleuren bij de was ...en hoe kun je het herstellen?

Een Kleurrijke Was
Een Kleurrijke Was

Voorkomen

Colordoekjes
 • Er bestaan zogenaamde colordoekjes op de markt van diverse merken. Gewoon in de super te koop. Ik gebruik dat al jaren en stop als het het enige witte kledingstuk is, rustig witte kleren bij de gekleurde was in! Alle kleur komt in het doekje terecht en ongelukjes met nieuw spul is verleden tijd.
Handwasmiddel met azijn
 • Nieuwe artikelen even in een teiltje met lauwwarm water onderdompelen ( 30 graden) en een handwasmiddel. Ongeveer een uurtje laten staan. Je hoeft het niet te wassen, het is immers nieuw. Daarna een paar keer goed uitspoelen met gewoon koud water. In het laatste spoelwater doe je een scheutje azijn. Dit kan goedkope azijn zijn van bv de Aldi. Daarna uitknijpen en ophangen.

  Het kost je wat moeite maar het bespaart je een hoop ellende als achteraf de kleuren zijn doorgelopen. Trouwens, vooraf even in een teiltje met lauwwarm water, daar worden de weefsels ook veel sterker van. Vang je meteen 2 vliegen in 1 klap. De nieuwe artikelen moet je meteen in een teiltje zetten, niet eerst dragen. Daarna kun je het dragen en dan daarna dus in de wasmachine doen.
 

Doorgelopen kleding herstellen

Vloeibaar wasmiddel
 • Je kunt het kledingstuk insmeren met vloeibare wasmiddel of een handafwasmiddel. Daarna grondig spoelen zodat je de doorgelopen kleur kan verwijderen. Daarna kun je het kledingstuk wassen met een hoofdwasmiddel of met tabs. In deze wasmiddelen zit een bleekmiddel.

Kleuren doorgelopen? Een vaatwastablet kan helpen!

 • Dit hebben we (nog) niet zelf geprobeerd, maar witte was die verkleurd is, kun je weer witter krijgen met een vaatwastablet als de kleuren zijn doorgelopen. Als je het eerst wil proberen, doe dit dan met een enkel kledingstuk. 

Ontkleurder gebruiken

 • Als dit niet lukt kun je het proberen met een ontkleurder, maar je loopt dan de kans dat de “goede” kleur ook iets minder wordt. Het beste is altijd de nieuwe kleding eerst op de hand wassen. Zodat je kunt zien of het ook afgeeft. Zolang als het afgeeft is het verstandig om het iedere keer apart te wassen.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Beste producten voor bij het wassen

Als je veel wasjes draait en veel geeft om de conditie van jouw kleding zijn dit de artikelen die het verschil kunnen maken tussen een doffe, vies ruikende was en een stralende, heerlijke geurende was:

Meer oplossingen en tips tegen doorgelopen kleuren

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

 • Olivia

  30 oktober 2020

  Bij ons is zo'n kleurendoekje in de pomp van de wasmachine terecht gekomen met lekkage en een flinke reparatie tot gevolg. Dus kijk daar ook mee uit.

  Reply

Leave a Comment