Bubbelbad reinigen

Als je een bubbelbad hebt, is het niet voldoende om alleen het zichtbare deel van het bad schoon te maken. In de gaatjes van het bubbelbad hoopt zich ook viezigheid op. Lees hier hoe je dit het beste schoon kunt maken. 

Hoe kan ik het beste een bubbelbad schoonmaken of reinigen?

bubbelbad reinigen

Bubbelbad schoonmaken met Soda

Om de toevoerbuizen van het bubbelbad te reinigen, kun je het bad vullen met heet sodawater en dan laten bubbelen. Geen chemie nodig, dus ook de beste oplossing voor het milieu.

Sodawater,  bruiswater of spuitwater is gewoon leidingwater, waarin koolzuurgas onder druk is opgelost. Je noemt het ook wel Spa Rood =)

Bubbelbad schoonmaken met een vaatwastablet

Als je geen soda in huist hebt kun je een bubbelbad of jacuzzi ook gemakkelijk schoonmaken met een vaatwastablet. Je vult het bad, laat alles bubbelen en je gooit er vervolgens een vaatwastablet in! En schoon is het bubbelbad.

Bubbelbad Ontkalken

  • Heb je veel last van kalk? Dan kun je schoonmaakazijn met water vermengen en dit in het bad doen. Vervolgens kun je het een tijdje te laten bubbelen.

Is de aanslag te hardnekkig?

Soms is de aanslag te hardnekkig en dan lukken de twee bovenstaande suggesties niet. Dan kun je specialistische jacuzzi / bubbelbad reinigingsproducten proberen.

Al deze tips gaan vanzelfsprekend op voor alle soorten bubbelbade, whirlpools of jacuzzi's.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer oplossingen en tips voor het schoonmaken van een bubbelbad.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudproblemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Rudolf

    28 januari 2021

    Doe er 10 vaatwastabletten tegelijk in! Geeft boven de goede schoonmaak ook een mooi effect.

    Reply

Leave a Comment