Donzen Jas Wassen

Een Donzen jas moet een donzen jas blijven, om dat te realiseren moet je zeer voorzichtig met de was van zo'n jas omgaan. Lees alles over het wassen en onderhouden van Dons-jasjes. 

Hoe moet je een donzen jas wassen?

Donsen Jas
Donzen jas of Dons jas? Of Feathercoat? Wat jullie?

Jassen met donsvulling mogen nóóit chemisch gereinigd worden omdat het dons dan zijn veerkracht verliest!

Wassen

Je kunt de jas gewoon in de wasmachine wassen op het wolwasprogramma, max. 40 graden en kort centrifugeren. Gebruik een speciaal donswasmiddel (o.a. verkrijgbaar bij een outdoorspecialist). Met normale wasmiddelen breek je het natuurlijke vet van het dons af. De jas moet voldoende ruimte hebben, dus apart wassen. Doe er een of meer tennisballen bij (die kloppen de donsvulling steeds los).

Drogen

Droog de jas daarna bij voorkeur in de wasdroger en doe er weer een of meer tennisballen bij om het dons tijdens het drogen goed los te kloppen. Kies een lang droogprogramma en een lage temperatuur.

Jassen met donsvulling zijn meestal al verdeeld in vlakken. Extra vastrijgen is dan ook niet nodig.

Heb je geen droger, hang de jas dan buiten in de wind te drogen en liefst niet in de volle zon. Schud de jas regelmatig (1 à 2 keer per uur) flink uit, om de aan elkaar gekleefde donsveertjes goed los te maken. Te weinig schudden gaat ten koste van het isolerend vermogen.

Beste producten voor bij het wassen

Als je veel wasjes draait en veel geeft om de conditie van jouw kleding zijn dit de artikelen die het verschil kunnen maken tussen een doffe, vies ruikende was en een stralende, heerlijke geurende was:

Meer oplossingen en tips voor het wassen van dons

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment