Hittevlek Houten Tafel

Als je een bakje met heet water ( heet ook wel een 'theepot' ) op een houten tafel laat staan ontstaat er soort van waas / witte vlek in het hout. Dit is hoe je dit soort hittevlekken kan aanpakken. 

Hoe behandel ik een hittevlek op een tafel van hout?

houten vloer gereinigd

Houten tafel wit uitgeslagen? Dit kan je doen: 

Je kan de witte hitte vlekken wegföhnen met een föhn. Begin vanzelfsprekend op de laagste stand en veel afstand. Doe dit voorzichtig en test het mogelijk eerst op een stukje wat niet heel zichtbaar is. 

Andere manieren om hittevlekken op te lossen

 • Let op / veel Impact: Schuren met een schuursponsje en bijwerken met donkere boenwas.
 • Het schijnt ook met een strijkbout te kunnen: 
  ” Leg er een katoenen keukendoek op en strijk de plek ongeveer een halve minuut met een matig warm strijkijzer. De condens die onder de laklaag zit en de kringen veroorzaakt, verdampt en weg kring. Bron: Omaweetraad

Producten die altijd helpen bij vlekken op hout

Er zijn twee specialistische merken die al jaren bezig zijn met ontwikkelingen en vernieuwingen op het vlak van vlekken op hout. Dat zijn HG en Wasco, dit zijn de twee meest relevante producten die dus ook bij deze vlekken kunnen helpen.

Meer informatie over hittevlekken op houten tafels

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Wil

  21 september 2021

  werkt prima wel opletten dat je de bout niet te heet zet.

  Reply
 • Abra

  19 januari 2021

  Ik heb het met een strijkbout & keukendoek geprobeerd en het is gelukt!

  Reply

Leave a Comment