Ribfluweel Corduroy Wassen

Vaak zijn kussentjes van Ribfluweel gemaakt. Hoe kan je deze oneffen stoffen het beste wassen in de wasmachine? Wij zochten het uit voor de bezoekers van Huishoudplaza.

Hoe kun je het beste Ribfluweel / Corduroy wassen?

Fluweel
Fluweel

Ribbroeken of ribkussentjes, de oplossing: ” Doe ribfluweel gewoon in de wasmachine op 30 graden, zonder wasverzachter. Nog nooit problemen mee gehad. Maar mogelijk is het afhankelijk van de kleur hoe ribfluweel uit de machine komt. Kan me voorstellen dat oneffenheden bij diepzwarte rib bijv. duidelijker te zien zijn dan bij lichtgekleurde rib.

Lukt het niet om met deze tip corduroy echt goed schoon te krijgen? 

Maak dan een lauw sopje met wat Biotex groen, dit maakt de diepste vlekken op coduroy of ribstof goed schoon. Dit gaat op voor vlekken van rode wijn en allerlei nare andere vlekken. 

Beste producten voor bij het wassen

Als je veel wasjes draait en veel geeft om de conditie van jouw kleding zijn dit de artikelen die het verschil kunnen maken tussen een doffe, vies ruikende was en een stralende, heerlijke geurende was:

Meer oplossingen en tips over ribfluweel

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Patrick Jaapcobs

    28 januari 2021

    Ik heb het geprobeerd met Biotex en het werkte! Ik zou de biotex nog duidelijker tussen de tips zetten.

    Reply

Leave a Comment