Haarverf uit Kleding Verwijderen

Het wil wel eens gebeuren dat er tijdens het haar verven, vlekken in kleding of een spetter verf op je vloerbedekking is gekomen. Dit kun je op de volgende manieren oplossen. Net als bij andere verfvlekken is directe actie vereist. 

Hoe verwijder ik haarverf vlekken in kleding of vloerbedekking?

haarvlekken verwijderen uit textiel
Haarverf Vlekken

Head and Shoulders

Als je dit overkomt doe dan wat “head and shoulders” shampoo op een doek. Daarna zachtjes wrijven over de vlek. Wel net zo lang wrijven totdat de vlek weg is (met dank aan Sophietje). 

Vlekken van haarverf

Daniëlle had voor ons een handige tip afkomstig vanuit haar werk als kapster. Verfvlekken die zijn ontstaan door haarverf, moet je direct na het ontdekken van de vlek inspuiten met 3 dunne laagjes haarlak. Zodra het net is opgedroogd direct in de wasmachine en wassen zoals je normaal doet. Spuit er geen dikke laag haarlak in een keer op, want dan verstik je het en gaat het er mooi niet meer uit.

Is je haar te donker?

Is je haar tijdens het zelf kleuren te donker geworden direct wassen met “head and shoulders”. Werkt perfect (een kapster)!

Meer informatie over haarverf vlekken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza! Vragen mag natuurlijk ook!

7 Comments

 • LM

  23 oktober 2018

  Ik heb vandaag geknoeid met haarverf op mijn broek. Toen ik erachter kwam heb ik er meteen haarlak opgespoten. Helaas was het pas 12 uur in de middag en moest ik nog tot 5 uur op school blijven. Toen ik thuis kwam heb ik hem gelijk gewassen, maar de vlek is er niet uit! Ik baal enorm want dit is echt de fijnste broek wat ik heb.

  Is er iemand die nog andere tips heeft voor mij te redden?!????

  Reply
 • A.W. Mast

  27 maart 2017

  Hoe kan ik haarverf uit een wit leren stoel verwijderen?? Zit er al een paar dagen in.

  Reply
 • Carline De Cuyper

  23 maart 2017

  Ik heb opgedroogde bruine haarverf op een witgelakt kastje, en krijg het er met niets uit. Kunt u me een tip geven ?

  Reply
 • Boele

  17 juni 2016

  Cif gebruikt werkt top wel hard boenen nadat je het hebt laten intrekken,niet te lang 1 minuut.

  Reply
 • snijers bart

  1 maart 2016

  opgedroogde haarverf op een witte gelakte deur

  Reply
 • Miriam

  1 oktober 2011

  @Claudia, met zo'n dure jas zou ik geen risico nemen. Gewoon even langs de stomerij. Dat is die jas echt wel waard.

  Reply
 • Claudia

  10 januari 2011

  Werkt dat ook op een witte jas, die niet in de wasmachine mag? Er zitten hele lichte vlekken rode haarverf op… dacht dat mijn haar niet meer afgaf, maar die lange wandeling in de miezerregen deed meer kwaad dan ik op dat moment doorhad…Stomerij heeft niet geholpen… Jas kostte 400 euro en is net nieuw! 🙁

  Reply

Leave a Comment