Volg ons via
 

Wasmachinevlekken 10 tips verzameld

Wasmachine vlekken | 10 Tips voor als je was vies uit de machine komt.

Het volgende ben ik tegen gekomen, wie weet heeft iemand er iets aan:

10 TIPS TEGEN WASMACHINEVLEKKEN:

De was komt vies en vol vlekken uit de wasmachine. Ra ra hoe kan dat? Wij denken dat wij een passend antwoord hebben op deze vraag. Ook al omdat diverse specialisten (monteurs van alle grote merken) reageerden. Er zijn overigens meerdere oplossingen mogelijk.

1. De oorzaak kan zijn dat in de rubberen slang die van het wasmiddelenbakje naar de wasmachine loopt zich wasmiddel en wasverzachter ophoopt. Dat wordt op den duur zwart en roze. Dan laat dit los en komt dit soms met het laatste spoelwater mee de wasmachine in. Dit geeft vieze zwart/grijze vlekken op het wasgoed. De slang en het zeepbakje dus regelmatig goed schoonmaken.

2. De vlekken kunnen ook veroorzaakt worden als mensen te vaak wassen op lagere temperaturen. Dan kan er vuil in de afvoer achterblijven en vet van de lagers kan in de trommel terechtkomen. Dit borrelt omhoog en veroorzaakt vlekken. Laat bijvoorbeeld eenmaal per maand de wasmachine op 90 graden (kookwas) draaien.

3. Ook af en toe soda aan de was toevoegen. Sommige mensen laten hun wasmachine zonder wasgoed met een halve liter huishoudazijn op 60 graden draaien.

4. De vlekken kunnen veroorzaakt worden door roest in de waterleiding. Water wordt aangevoerd in leidingen waar zich altijd vuil en roest aan de binnenkant ophoopt. U kunt kontakt opnemen met onze 'Technische Dienst' waarvan u de gegevens kunt vinden onder de link 'Reparatiedienst'. Ook kan het helpen als de waterleverancier de leidingen op straat doorspuit.

5. De vlekken zijn volgens de meeste mensen niet meer te verwijderen. Misschien helpen HG vlekkenzout of HG kluskleding wasmiddel die u bij ons in de winkel kunt verkrijgen. Deze middelen zijn speciaal ontwikkeld tegen de hardnekkigste vlekken. Vlekken in witte kleding zouden er met chloor uitgaan.

6. Vlekken kunnen ook in de droger ontstaan. In dat geval kan er een elektronische fout in het programma zitten. Dat kan zelfs leiden tot schroeiplekken. In dat geval moet een computertje in de droger worden vervangen.

7. Volgens diverse fabrikanten van wasmachines worden sommige vlekken veroorzaakt door een chemische reactie van bepaalde soorten shampoo, haarlak en haargel. Vooral haarschuim (stylingmousse) wordt als boosdoener aangemerkt en dan vooral de goedkope merken.

8. Sommige mensen zijn overgestapt van een vloeibaar wasmiddel naar waspoeder. Daar zitten stoffen in die wat 'zuurstof' geven. Een enkele keer vloeibaar is niet erg. Nog een tip, bij de witte was een schepje soda en bij de bonte was een scheutje azijn doet wonderen.

9. Versleten kogellagers kunnen ook de oorzaak van vlekken zijn. Kijk ook eens of u een muntje in de trommel heeft, want die kunnen ook voor vervelende vlekken zorgen.

10. U zou in onze winkel eens 'HG onderhoudsmonteur' moeten ophalen en uitproberen. Het zorgt ervoor dat u minder kans hebt op lekkage dus ook op kortsluiting. Eens per kwartaal gebruiken is genoeg. Het is voor zowel de vaatwasmachine als voor de wasmachine geschikt.

Met dank aan Muntenaar (bron onbekend)

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

18 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 08-04-2005
Hits: 202068
Categorie: 
Vlekken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Wasmachine, wasmachine vlekken, was niet schoon, vlekken wasgoed, tips voor vlekken