Volg ons via
 
 

Sajoer boontjes met kip en mihoen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor sajoer boontjes met kip en mihoen:

• 1 kg sperziebonen
• 2 uien
• 200 g gerookte kipfilet
• zout
• Olie
• Boemboe voor Sajoer Boontjes
• 1 pak  Mihoen


Bereidingswijze:

• Maak de sperziebonen schoon en kook ze ca. 5 minuten in ruim kokend water. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
• Pel en snijd de uien in halve ringen.
• Snijd de gerookte kipfilet in smalle reepjes.
• Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
• Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperziebonen en de uienringen 3 minuten. Voeg de boemboe en 1 dl water toe en laat het gerecht 3 minuten pruttelen.
• Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 15 seconden koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
• Schep de mihoen en de gerookte kipfiletreepjes door de boontjes en roerbak nog 3 minuten mee. Serveer direct of laat het afkoelen.
• Schep de warme of koude gewokte sajoer boontjes in diepe borden of kommen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-04-2005
Hits: 2608
Categorie: 
Roerbakken en Wokken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen