Opstalverzekering afsluiten

Wat is een opstalverzekering? En heb je een opstalverzekering nodig voor jouw huis? Waar moet je verder nog aan denken bij het afsluiten bij een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering en heb je deze nodig?

Opstalverzekering afsluiten
Wat is een opstalverzekering en moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Een opstalverzekering is een verzekering voor schade aan het huis zelf en alles wat aan het huis gekoppeld is. 

De schade aan de opstal wordt dus verzekerd bij schade. Maar wat wordt er dan onder de opstal verstaan? Onder de Opstal staat dus de woning zelf en alle zaken die niet zonder schade van de woning verwijderd kunnen worden: dus inbouwkasten, een schutting een schuur etc.

Een opstalverzekering verzekerd dus je huis en alles wat er aan vast zit.

Alles wat je kan verhuizen is dus niet opstal maar inboedel.

Alle huiseigenaren doen er verstandig aan een opstalverzekering af te sluiten. Met de opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan dus je opstal door bijvoorbeeld brand, storm, inbraken en meer.

Ook hypotheekaanbieders stellen vaak bij het verlenen van een hypotheek een opstalverzekering verplicht. Zo zijn ook zij gedekt voor mogelijke brand; een huis is immers het onderpand van de hypotheek.

Ook als het huis inmiddels hypotheekvrij is is het wel zo verstandig om een opstalverzekering af te sluiten.

Oplossingen en tips voor het afsluiten van een opstalverzekering. 

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment