Ovomaltine Gezond

De meeste zullen ovomaltine herkennen als de poeder die je kan toevoegen aan jouw melk om chocomelk te creëren. Lees meer over dit opvallende product.

Is ovomaltine gezond?

Ovomaltine gezond

Ovomaltine heeft sinds het begin dat ze bestaan altijd hun product gepresenteerd als een gezond drankje. Het werd gebruikt als voedingsmiddel in de Tweede Wereldoorlog, waar het werd gebruikt als noodrantsoen om vitaminetekort te compenseren. In de jaren erna zijn er nog meer verschillende ovomaltine producten in de supermarkt schappen terecht gekomen, waaronder mueslirepen. In de loop der jaren zijn er veel nieuwe voedingssupplementen op de markt gekomen en is de algemene kennis over gezondheid gegroeid. De vraag is tegenwoordig of ovomaltine werkelijk zo gezond is als ze altijd hebben aangekaart.

Hier kan je deze chocolade voedingssupplementen zien en waar mogelijk aanschaffen. 

Voordelen van ovomaltine op jouw gezondheid

Ovomaltine geeft in hun marketing aan dat het vol zit met goede mineralen en vitamines. Het is zeker beter gevuld tegenover andere poeder drankjes. In de poeder zijn onder andere magnesium, vitamine A, vitamine C, vitamine, D, vitamine E, vitamine B6, calcium, ijzer en zink te vinden en het is vrij laag in verzadigde vetten. Het grootste voordeel van ovomaltine is wellicht dat het een supplement is geworden die jonge kinderen aanmoedigt om melk te drinken. Als je ovomaltine mengt met vetvrije melk, kan je al 35 procent van je dagelijkse calcium hoeveelheid binnenkrijgen. Als je in een proces zit om meer aan te komen, kan ovomaltine een steentje bijdragen. De chocolademelk-poeder is daarnaast ook een uitermate effectief drankje om naar te grijpen wanneer je eigenlijk zin hebt in een chocoladereep.

Nadelen van ovomaltine op jouw gezondheid

Ondanks dat ovomaltine gevuld zit met alle bovenstaande vitamines, is het ook belangrijk om te kijken naar de andere ingrediënten die je in de poeder zult vinden. Het grootste gedeelte van de calorieën die je in ovomaltine vindt, zijn namelijk afkomstig van suiker.

Zoals de meeste weten is suiker een van de boosdoeners voor onze gezondheid.

Alles wat je met mate eet zal geen extreme effecten geven op jouw gezondheid, maar zodra deze eetgewoonte groeit zal dit een ander verhaal zijn. Het is dus belangrijk om te blijven onthouden dat ovomaltine zeker een meer gezonde keuze is dan andere chocola gerelateerde producten, maar dat het ook zeker geen product is wat je aan jouw dieet moet toevoegen om een gezond dieet er van te maken.

Meer ervaringen met Ovomaltine? Deel ze!

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment