Auto Schoonmaken

Heb je de auto net onder de verkeerde boom gezet of is het al weer even een tijdje geleden dat de auto is gewassen en schoon gemaakt? Met deze tips maak je de auto goed en makkelijk schoon.

Wat zijn handige manieren om een auto goed schoon te maken?

auto schoonmaken tips
Maak met de onderstaande tips je auto goed en makkelijk schoon

We gaan er even vanuit dat je de auto zelf gaat wassen en schoonmaken met de hand als je bij onze tips voor het schoonmaken van een auto bent aanbeland. Met de onderstaande tips hopen we dat we je kunnen helpen.

Tips voor het schoonmaken van je auto:

  1. Gebruik een washandschoen in plaats van een spons om de auto te wassen, vuilresten en bijvoorbeeld zand kunnen zich in een spons verzamelen en krassen in je lak veroorzaken. Heb je geen washandschoen, je koopt ze bijvoorbeeld hier
  2. Gebruik eventueel autoshampoo deze kunnen helpen bij het loskrijgen van wat meer hardnekkig vuil.
  3. Verschoon het water regelmatig: Het vuil wat van de auto afkomt verzameld zich in de emmer met sop en water. Elke keer dat je je hand in de emmer doopt heb je de kans dat je het weer over de auto uitsmeert als je het water niet regelmatig vervangt. Of je gebruikt 2 emmers, een met de wasshampoo en warm water en een waar je de washandschoen in doopt en uitknijpt na een schoonmaakbeurt.
  4. Was in de lengte: en niet in rondjes, die worden goed zichtbaar in de zon.
  5. Velgenreiniger voor de velgen heb je een speciale velgenreiniger, dit kan je onder meer goed uitsmeren en verdelen met een kwast. Je hebt ook speciale velgenborstel. Hier vind je o.a. velgenborstels. Vuil bij de velgen kan zorgen voor onbalans in de auto.
  6. Bij gebruik van een hogedrukspuit: Houd dan op z'n minst 20 cm afstand van de auto met de mond van de hogedrukspuit om de lak niet te beschadigen. Heb je geen hogedrukspuit? Dan kan je de auto ook laten schoonspuiten bij een wasbox of een hogedrukspuit aanschaffen..
  7. Droogdoek / watermagneet: Gebruik bij het afnemen van de auto een droogdoek / watermagneet, deze subtiele doeken laten geen beschadigingen op de auto achter.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips om je auto goed schoon te maken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment