Kruiden drogen magnetron

Wil je zelfgekweekte tuinkruiden als tijm, peterselie, dille, selderij en rozemarijn drogen? Dan kan dit vrij makkelijk door je verse kruiden in de magnetron te drogen.

Hoe droog je kruiden in de magnetron?

kruiden-drogen-thuis
Je kunt zelf ook gewoon je verse kruiden thuis drogen. Met onze tips hier onder.

Zo droog je verse kruiden zelf thuis in de magnetron:

  • Spreid op een stuk keukenpapier een paar takjes verse kruiden uit (goed opletten dat ze elkaar niet raken) en leg daaroverheen een tweede velletje keukenpapier.
  • Laat ze vervolgens drie minuten drogen in de magnetron op 600 Watt. Stop de gedroogde kruiden daarna in een potje. Neem je een extra mooi exemplaar, dan heb je ook nog eens een origineel culinair cadeautje.

Hier na kun je het gewoon in een potje bewaren, hoeft het niet gekoeld of in de vriezer. Zorg er alleen voor dat het gewoon goed gedroogd is.

Zout Droog Houden

Zout heeft als eigenschap om vocht aan te trekken. Dit kun je voorkomen door een paar korrels rijst bij het zoutvaatje in te doen.

Meer oplossingen en tips over zelf kruiden drogen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment