Witte Vlekken Wasgoed

Witte vlekken of zeepsporen na de was kan je voorkomen door de wasmachine eens in de zoveel tijd goed te reinigen. Lees hier hoe dat ontstaat en wat je er tegen kunt doen.

Wat kan ik doen tegen witte vlekken / zeepsporen na de was?

Opgehangen Was

Sommige waspoeders reageren op mineralen in hard water en vormen een witachtig residu dat voor onopgelost poeder kan worden gehouden. Dit kan worden verholpen door de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel te gebruiken.

Te weinig druk op de waterleiding kan er voor zorgen dat niet al het wasmiddel in de machine is gespoeld tijdens het wassen. Daardoor blijft er wasmiddelresidu in het zeepbakje achter dat tijdens het spoelen in de machine stroomt. Zorg dat al het wasmiddel in de machine is gespoeld wanneer het programma afgelopen is. Let op: als poederresten een probleem blijven, kunt u misschien overschakelen op een vloeibaar wasmiddel. 

Andere manieren om dit probleem op te lossen

Als je jouw machine overlaadt, kunnen de poeders niet naar behoren oplossen, waardoor u meer kans hebt op poederresidu, vlekken en verminderde wasprestaties.

  • Was de artikelen opnieuw zonder wasmiddel.

Zorg er in de toekomst voor dat ervoldoende ruimte in de machine door deze niet te overbeladen. Het doseersysteem is niet op maar tussen de artikelen geplaatst zodat het waspoeder zich niet goed kan verspreiden. Plaats de doseerzakje achteraan in de trommel rechtop op de was. 

Meer oplossingen en tips over witte zeepresten of wasmiddelresidu

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment