Kikkers in de Tuin

Oh nee, ik heb kikkers in de tuin van de buurman!! Wat kan ik doen? Wat moet ik doen om deze kikkers te verjagen en te bestrijden?  

Eigenlijk moet je helemaal niets doen om kikkers te verjagen. Kikkers waren er eerder als jij.. 😉 Waar nu jouw huis staat stond 300 jaar geleden nog een lekker riviertje voor de kikkers! Lees verder over ons betoog om kikkers in de tuin niet te bestrijden. 

Hoe moet ik met kikkers in de tuin omgaan?

kikkers in de tuin
Kikkers in de tuin moet u niet verjagen, u moet ermee leren omgaan.

We snappen heus wel dat het vervelend is als je de hele nacht wakker ligt van kwakende kikkers. En of dat het niet fijn is als je enorm schrikt als je een kikker uit het niets ziet opspringen. Maar is dat genoeg reden om deze beestjes te verjagen?

Kikkers zijn honkvast en gaan niet zomaar weg

Als je van een kikker af wilt omdat de overlast te groot is dan is er maar één diervriendelijke methode en dat is een schepnetje en vervolgens de kikker bij een meertje in het park weer loslaten. 

Doe dit niet te dichtbij want de kikker wil graag weer terug naar zijn oude plek. Alle andere methodes om kikkers te verjagen zijn niet diervriendelijk.

Als je een vijver hebt en er zitten kikkers in en hier wil je dan vervolgens vanaf.. Dan snap je het buitenleven niet helemaal!

We verwijzen niet graag naar andere sites

Maar dit artikel en de vele reacties eronder is gewoonweg briljant: 5 diervriendelijke manieren om kikkers uit de tuin te houden. Samengevat:

  • Leer met kikkers te leven, ze doen ongelofelijk veel goed voor de biodiversiteit van jouw tuin en omgeving.
  • Een schrikreactie is absoluut niet genoeg reden om van een dier af te willen.
  • Geluidsoverlast van de natuur… Dat kan niet genoeg reden zijn, er zijn super veel oplossingen als bijvoorbeeld betere isolatie om dit op te lossen.

Is de nood echt hoog? Verhuis naar het centrum van een grote stad, daar zitten geen kikkers meer!

Oplossingen en tips voor kikkers in de tuin

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment