Onderhoud RVS aanrecht

Tips en advies om je RVS aanrecht goed schoon te maken en te onderhouden

Hoe reinig ik mijn RVS aanrecht met ribbels van water en koffie vlekken?

RVS aanrechtblad schoonmaken - onderhoud
Tips om je RVS aanrecht goed schoon te maken en te onderhouden.

Het onderhoud en schoonmaken van je RVS aanrechtblad zorgt voor een langere levensduur van het aanrecht en extra hygiëne. Maar wat is nou de beste manier om je aanrecht schoon te maken en hoe kan je het beter niet doen?

Grof of geribbeld RVS aanrecht schoonmaken.

Het beste kan je RVS schoonmaken met behulp van zachte doekjes. Schuursponsjes zorgen bijvoorbeeld voor krassen in het roestvrijstaal. Als je dit geen probleem vind kan je dit natuurlijk ook doen.

Eerst met een doekje al het los vuil en etensresten weghalen vervolgens kun je met een zachte doek of spons en een gewoon sopje het aanrecht schoonmaken.

Voor het onderhoud van RVS is er ook zgn. RVS poets of RVS reiniger. Toch kan het zijn dat er bepaalde zuren behoorlijk op je RVS aanrecht hebben ingebeten en dit moeilijker weg te krijgen is.

Je kan ook proberen het met schoonmaakazijn schoon te poetsen en een veel gevonden tip online is het schoonmaken met cola.

Zijn de pitjes van jouw gasfornuis vies?

Zo reinig je ze!

Doe de branders en het rooster van je gasfornuis in een grote vuilniszak en zet hierin een bak met pure ammoniak. Goed dichtknopen en 24 uur buiten laten staan. Daarna poets je het vet er zo vanaf!

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Werkt het niet? Ook voor dit product heeft HG een oplossing met de HG RVS snel reiniger
  • Een staalborstel kan ook werken maar zorgt wel voor krassen, doe dit dus niet als je daar een hekel aan hebt.

Meer oplossingen en tips over je RVS aanrecht weer schoon krijgen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment