Paprika Invriezen en Bewaren

Hoe lang kun je paprika lang bewaren? En hoe bewaar je een (halve) paprika die al is aangesneden? Hieronder vind je informatie en handige tips.

Hoe moet je een paprika invriezen?

paprika invriezen

Paprika bewaren

Een paprika is nadat je deze hebt gekocht vaak nog een weekje houdbaar. De paprika kun je het beste op een droge plek leggen in een omgevingstemperatuur van een graadje of 14. Dat betekent dat je ze beter niet in de koelkast kunt bewaren.

Als je zelf paprika's in de tuin laat groeien, heb je er waarschijnlijk meer dan je in korte tijd zult gebruiken. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Ook een halve paprika uit de supermarkt kun je nog prima bewaren. Hoe? Gewoon invriezen! 

Een paprika invriezen doe je zo

Als je paprika uit de tuin gaat invriezen, doe dit dan bij voorkeur in augustus. Voor paprika uit de supermarkt maakt de timing natuurlijk niet uit. 

Je kunt paprika het beste invriezen als je deze eerst even blancheert. Door te blancheren behoud groente en fruit structuur smaak, kleur en voedingsstoffen. Door te blancheren breek je ook de enzymen af die het bederven (ook in de vriezer) versnellen. De groente blijft dus lang houdbaar.

  1. Zet een laag water aan de kook waarin je de paprika kunt onderdompelen
  2. Maak de paprika indien nodig schoon
  3. Snijdt de paprika in reepjes of blokjes.
  4. Houd de paprika ongeveer 2 minuten in het kokende water
  5. Haal de paprika uit het hete water en spoel deze af met koud water
  6. Vervolgens kun je de paprika's invriezen in een afgesloten diepvrieszakje of -bakje.

Meer oplossingen en tips over paprika bevriezen en bewaren

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment