Canvas schoonmaken

Canvas fotodoek in huis die verkleurd is? Na verloop van tijd kunnen zowel schilderijen als canvasdoeken verkleuren. Maar hoe kun je dit het beste schoonmaken? 

Hoe kun je canvas schoonmaken?

canvasdoek-schoonmaken
Hoe kun je een canvasdoek goed schoonmaken?

We hebben het hier nadrukkelijk over canvas doeken: bijvoorbeeld van die grote canvas doeken met een foto er op. Om deze goed schoon te maken kan je in ieder geval proberen het schoon te maken met een plumeau en / of een droge doek.

Het gebruik van vocht is af te raden, het kan zijn dat de print los laat, maar het kan ook zijn dat het canvasdoek vervormt door het gebruik van vocht, of zelfs gaat schimmelen.

Per canvasdoek verschilt het onderhoud natuurlijk ook; we raden aan om even contact op te nemen met de fabrikant of verkoper van jouw canvasdoek om wat meer zekerheid te krijgen over hoe je het al dan niet kan schoonmaken.

Gebruik in ieder geval geen agressieve middelen op canvasdoeken. Bij het reinigen van schilderijen wordt het gebruik van speeksel bijvoorbeeld aanbevolen.

Oplossingen en tips om een canvasdoek schoon te maken.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment