Beddengoed Wassen

Beddengoed bestaat uit een molton, hoeslaken, dekbed, dekbedovertrek en alles wat bij de kussens hoort. Hoe vaak moet je deze wassen en op welke temperatuur? Lees alles op onze ultieme beddengoed-was-gids.

Hoe kun je het beste beddengoed wassen?

Wachmachine

Belangrijke tips om beddengoed het beste schoon te krijgen 

  • Het is belangrijk dat je jouw beddengoed eens per week wast. Natuurlijk kan je dit minder vaak doen als je een schone slaper bent. Maar we verliezen 's nachts veel vocht en mede daardoor leeft er veel ongedierte tussen de lakens. 
  • Sorteer de was op kleur en wasvoorschrift om het risico te vermijden dat kleuren afgeven of bepaald beddengoed krimpt. 
  • Elke stof is anders, je moet dus goed de was symbolen en labels op jouw beddengoed bekijken. Belangrijk is om te weten dat schimmels en bacteriën gedood worden boven de 60 graden. Dit houdt overigens dus niet in dat je iedere keer jouw beddengoed boven de 60 graden moet wassen!
  • Doe de wasmachine niet te vol, bij beddengoed is dit verleidelijk maar dit soort voor een slecht wasresultaat.
  • Wil je pluisjes voorkomen lees dan: pluisjes voorkomen na de was. 

Let ook op de volgende tips

  • Ben je allergisch voor huisstofmijt: Was dan om de 5 á 7 weken. Dan voorkom je dat de eitjes van huisstofmijt uitkomen. 
  • Doe na het wassen direct het beddengoed uit de wasmachine, dan voorkom je kreukels!
  • Wil je dat de kleuren van jouw kussens beter behouden worden? Was dan binnenstebuiten. Dan worden deze minder vaal. 

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer oplossingen en tips over beddengoed wassen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment