Balpenvlekken Verwijderen

Balpenvlekken verwijderen: vlekken en strepen van een balpen op bijvoorbeeld een tafel of een muur verwijder je met deze tip

Hoe verwijder ik balpenvlekken?

balpen
Balpenvlekken verwijder je als volgt

Balpenstrepen of vlekken van balpen kunnen we haast van alle gladde niet poreuze oppervlakten verwijderen met een gewoon sopje. 

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Balpenvlekken of strepen op parket behandel je met spiritus. Omdat spiritus niet alleen de balpenstreep maar ook de was weghaalt, moeten je de behandelde plek met was behandelen, goed in de was zetten, die in laten trekken en opnieuw uitpoetsen.
  • Voor het weghalen van balpenstrepen op linoleum kun je gebruik maken van sterk verdund bleekwater.
  • Balpenvlekken kun je ook met alcohol opnemen, maar wel letten op de kleurechtheid van het materiaal.
  • Op kunststof wil wasbenzine nog wel eens wonderen verrichten. Anders kan je een gum voor balpen proberen. Eerst op onopvallende plek kijken of het geen kunststof dof maakt of afslijt! 
  • Een balpenstreep op een plastic tafelkleed kan je het beste met wasbenzine proberen weg te krijgen.
  • Van een baby born kan je balpen verwijderen met “benzoyl peroxide” dat is een middel tegen acne en gewoon bij drogist of apotheek verkrijgbaar. Ongeveer 24 uur in laten trekken en het meeste is er al af, afspoelen en herhalen als dat nodig is om het er helemaal af te krijgen.

” ik heb al lang lopen zoeken en zag dat er een nieuwe tip bijstond, die met benzoyl peroxide. ik heb een tube gehaald met 10% en het werkt super (kost 3,95 bij de apotheek)! De poppen zijn weer helemaal vlekvrij! Ik heb twee keer per dag gesmeerd en dat twee dagen lang. De poppen zien er weer helemaal tiptop in orde uit. de wangen, die een blosje hebben, die zijn ook mooi gebleven (het blosje is niet weg). ik las wel ergens anders dat de creme nog wat langer doorwerkt als je het eraf haalt, dus dat je beter de creme eraf kunt halen als de vlekjes bijna niet meer zichtbaar zijn, maar tot nu toe heb ik nog geen uitgebeten vlekken op de poppen (babyborn, baby annabel en nog een andere pop).

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer informatie over het verwijderen van balpenvlekken

Lees ook: Balpenvlekken op kleding

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment