LEGO Opbergen

Het voordeel van lego, de verbazingwekkende duurzaamheid, is ook een beperking, want vroeg of laat heb je meer stenen dan je gemakkelijk kunt opslaan. Ook als je een manier hebt bedacht om je stenen op te slaan, kun je dan nog steeds gemakkelijk het element vinden waarnaar je op zoek hebt? Hier zijn enkele suggesties voor het opslaan van Lego, evenals enkele methoden die niet zo geweldig werken in de praktijk.

Hoe kun je het beste LEGO opbergen?

lego opbergen

1) De opbergdoos methode: alles bij elkaar

Pak elke Lego-steen die je bezit en stop deze in een grote doos. Dit is wellicht meer een opslagmethode dan een manier om je stenen te ordenen. Het enige nadeel is dat het erg moeilijk is om een steen terug te vinden zodra je hem nodig hebt. Als je erg veel Lego hebt is deze methode dan ook af te raden. 

2) Containers met verdelers: onderverdelen in subcategorieën

Het eerst dat deskundige bouwers doen, is hun elementen in afzonderlijke compartimenten verdelen. Misschien een set lades voor verschillende smaken Technic-pinnen, een andere voor tandwielen, enzovoorts. Een probleem met deze methode is dat deze het beste werkt voor kleine stukjes. Het is niet zo dat je enorme platen of lange balken in aparte compartimenten moet bewaren, dus vaak zal een bouwer verdelers gebruiken voor kleine stukken en opbergbakken voor de grote.

3) Sorteren op kleur

Dit is de meest voor de hand liggende manier om jouw blokken te sorteren. Gele gaan in deze bak, rode gaan in de andere. Hoewel dit een geweldige tactiek is om de gewenste kleur te vinden, is het niet een makkelijke methode om de steen te vinden die je nodig hebt. Als je voornamelijk gebruikt maakt van één soort legoblok, dan is dit een logische manier. Ook voor kinderen is dit een eenvoudig te gebruiken methode. 

4) Sorteer op vorm

Dit is de kracht methode om Lego te organiseren. Het menselijk oog maakt veel gemakkelijker onderscheid tussen kleuren dan het vorm onderscheidt. Onderscheidt en bewaar dus alle vorm blokken in een grote container en kies de gewenste kleur.

5) Opslaan per Lego set

Het opslaan van lego per set. Sommige mensen bewaren lego van het model in een ziploc samen met de instructies. Hoewel het een effectieve manier is om de set bij elkaar te houden, haalt het de creativiteit uit lego. Zodra jij of jouw kind een model heeft voltooid, moeten de elementen worden vrijgemaakt voor gebruik in andere projecten. Als je de set daarna nog een keer wilt opbouwen, kun je de bouwinstructies er altijd weer bij halen.

Lego containers

Efficiëntie is geweldig, maar soms wilt het oog ook wat. Niet iedereen wilt continue een bak met lego blokken in de woonkamer zien staan. Deze lego containers zijn een mooie en elegante manier om je stenen op te bergen en tentoon te stellen. Het beste van alles is dat naarmate je meer toevoegt aan de verzameling, je meer van deze stapelbare opbergdozen kunt maken.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer informatie over LEGO opbergen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment