Vaatdoek schoon houden

Er is bijna niets erger dan stinkende vaatdoeken in de keuken. Het is echter heel gebruikelijk dat ze een schimmelachtige of onaangename geur krijgen al ze niet schoon en fris worden gehouden. Gebruik daarom de tips in dit artikel om jouw vaatdoeken te reinigen, zodat jij verzekert bent van een prettige geur in jouw keuken.

Hoe kun je het beste een vaatdoek schoonmaken?

vaatdoekje schoonmaken

Het belang van schone vaatdoekjes

De reden dat vaatdoeken vaak stinken, is omdat ze worden gebruikt om gemorste vloeistoffen of etensresten weg te vegen en om vuil of voedsel te verwijderen van een oppervlak. Ze krijgen vaak niet de juiste gelegenheid of omgeving om goed te drogen. Nadat ze zijn gewassen onder de kraan kunnen ze nog steeds een vieze of zure geur hebben. De doekjes zijn gemaakt om te absorberen en dat is precies wat ze doen. Ze kunnen echter meer opnemen dan alleen de dingen die je wilt. Als je wilt dat jouw vaatdoek schoon en geurvrij blijft, dan zijn er een aantal eenvoudige dingen die je kunt doen.

  1. Was de doek regelmatig

Als je eenmaal per week de was doet, moet je er voor zorgen dat je je vaatdoek minstens om de paar dagen vervangt.

  1. Verwijder de stinkende geurtjes

Week ze ongeveer 15 minuten in een emmer warm water en azijn. Strooi er ongeveer 1 eetlepel baking soda over. Dit zijn beide bewezen geur brekers.

  1. Verwijderen van hardnekkige vlekken

Als je jouw vaatdoek wit is, voeg dan bleekmiddel toe aan de lading wanneer je ze wast in de wasmachine.

  1. Gebruik het juiste wasprogramma

Was je handdoeken met warm water. Je kunt ze nog steeds eerst in warm water en azijn laten weken, maar je zult alsnog de instelling voor heet water op je wasmachine gebruiken. Het hete water zorgt niet alleen dat de geur weg gaat, maar zorgt ook dat alle bacteriën worden verwijderd.

  1. Geef de vaatdoek tijd om te drogen

Laat je vaatdoek nooit ’s nachts of voor langere tijd in de wasmachine. Breng ze altijd rechtstreeks naar de droger of het droogrek om de groei van bacteriën tot een minimum te beperken.

  1. Schoon huis zorgt voor een schone vaatdoek

Zorg ervoor dat je jouw keuken droog en schoon houdt. Je vaatdoek zal de geur in de lucht en in het vocht opnemen.

  1. Geef de vaatdoek de ruimte om te drogen

Hang je vaatdoek altijd op om te drogen tussen gebruik. Hang nooit vaatdoeken over elkaar, omdat ze dan moeilijk volledig kunnen drogen en ook dit kan de groei van bacteriën sneller op gang brengen.

  1. Zeg gedag tegen bacteriën

Maak er een gewoonte van om je vaatdoekjes ongeveer iedere maand voor 5 tot 7 minuten in een grote emmer met kokend water. Dit zal alle resterende bacteriën doden en zal ongewenste geuren verwijderen.

Leave a Comment