Knutselspullen Opbergen

Je zult waarschijnlijk veel gereedschappen en materialen bezitten naarmate je dieper en dieper de ambachtelijke wereld van knutselen induikt. Als je al het juiste gereedschap verzamelt, moet je het ook een plek geven om het op te bergen. Er bestaan een tal van manieren om al je spullen op te bergen die zowel in een groot als in een klein huis van toepassing komen.

Hoe kan je knutselspulletjes het beste opslaan?

knutselspulletjes

1. Investeer in een ambachtelijke opbergwagen

Deze containers kunnen alles bevatten, van losse linten tot kwartjes van stof. Ze zijn voorzien van een platte bovenkant waardoor je een aanvulling van je hoofd werkplek kunt creëren. Het kan ook functioneren als een plek waar je jouw meest belangrijke items op kwijt kunt, zoals een snijmat. Laat een van de grote lades leeg zodat je tussen de werksessies door projecten veilig kunt opbergen.

2. Gebruik kleinere lades voor kleinere materialen

Stapelbare containers zijn perfect voor zowat alle kleine knutselbenodigdheden die je nodig hebt. Als je klein werkt, zoals met kralen of knopen, of niet veel ruimte hebt, is een grote knutsel opberger misschien niet iets voor jou. Ga in dat geval op zoek naar een opbergmeubel met kleinere lades. De lades kunnen krap zijn als je werkt aan grote projecten, maar kunnen de juiste hoeveelheid opbergruimte geven voor knutselaars die graag klein werken.

3. Gebruik veelzijdige bakken als je meerdere hobby’s hebt

Sommige meubelstukken worden geleverd met speciale compartimenten met gebieden voor specifieke benodigdheden. Het kunnen verplaatsen van knutselbenodigdheden is een groot pluspunt voor iedere opslagoptie, net als de gemakkelijke toegankelijkheid voor al jouw materiaal. Als je een bestaand meubel met grote lades hebt, kun je de speciale compartimenten wellicht vinden bij een van je lokale home decor winkels. Een andere optie is om zelf deze speciale compartimenten te knutselen. Door het zelf te maken zorg je er voor dat de compartimenten altijd precies passen in jouw lades.

4. Investeer in opslag wat je als meubelstuk kunt gebruiken

Als je op zoek bent naar een nieuw meubelstuk voor in jouw knutselruimte, dan is dit wellicht een handige tip om aan te denken. Als je op zoek bent naar een nieuwe bureau, probeer dan te zoeken naar een bureau met veelzijdige opslagopties. Door aan je bureau een aantal extra planken en compartimenten toe te voegen maak je optimaal gebruik van jouw werkruimte.

5. Maak zoveel mogelijk gebruik van muur ruimte

Er wordt vaak gedacht aan opbergsystemen die op de vloer staan, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt er ook voor kiezen om je materiaal aan de muur te hangen. Ga op zoek naar een opbergrek voor wandmontage. Zo zorg je er voor dat al jouw benodigdheden en materialen boven je werkstation hangen, zodat je geen ruimte hoeft te vinden voor een grote kast. Je hebt altijd overzicht over al je tools en je hebt ze altijd binnen handbereik. Het enige nadeel kan zijn dat je misschien problemen hebt om dingen daadwerkelijk te pakken als je niet lang genoeg bent.

6. Koop een kar met wielen die je overal kunt neerzetten

Er is geen reden waarom jouw organizer niet zo esthetisch kan zijn als jouw knutselwerken. Een kar functioneert als een opbergplek waar je al jouw materiaal direct kunt zien. Je kunt er voor kiezen om gebruik te maken van een kar om al jouw meest gebruikte materialen in op te bergen. Als je houdt van schilderen kun je in de kar al jouw kwasten en verf kwijt. Zodra je begint aan een nieuwe schilderproject rol je de kar gewoon naar jouw werkplek toe en ben je direct voorzien van al je benodigdheden.

7. Kies voor containers in plaats van grote meubels

Een goede set bakken is een flexibele manier om al jouw ambachten te organiseren, ongeacht wat jouw belangrijkste opslag component is. Of je nu een kar hebt, een paar planken of een rek aan de muur, met kleine bakken kun je letterlijk al je materialen en gereedschappen in compartimenten indelen om orde te scheppen. Je kunt er voor kiezen om je materialen te organiseren op kleur, op medium of op favoriet.

8. Label je opslag met herbruikbare stickers

Naast het efficiënt opbergen van knutselspullen, is het ook belangrijk om de opslag te organiseren. Etikettering is een manier om jouw opbergmethode tot een nieuw niveau te tillen. Labels en markeringen zijn een handige manier om aan te geven wat er in iedere bak of tekenmap zit. Het werkt niet alleen functioneel, maar het geeft ook een creatieve touch aan jouw werkplek. Loop niet te hard van stapel met stickers, want anders krijg je die namelijk niet meer makkelijk los. =)

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips voor knutselspulletjes

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment