Konijnenstank woonkamer

Als het konijnenhok in de woonkamer staat, dan kan het gaan stinken. Ook als je het hok regelmatig schoonmaakt. Hoe komt dit? En belangrijker nog: wat kun je doen tegen deze stinkende geur van konijnen?

Wat doe ik tegen konijnenstank in mijn woonkamer?

konijn niet aan het plassen

Wanneer er een vervelende geur van een konijnhok af komt als het hok verschoond is ,dan is het waarschijnlijk toch de geur van urine en keutels die zich vermengd.

In een konijnenhok zou je een konijnentoilet kunnen plaatsen. Dat is een driehoekige plastic bak die je in de hoek van de kooi zet (daar waar het konijn het meeste poep) je doet hier wat keutels in. Na een tijdje gaan ze vanzelf daar zitten.

Het konijnentoilet vervolgens het liefst elke dag legen waarna je het kan schoonmaken met bijvoorbeeld Quick and Brite.

Verder is het handig om ook wel bijna elke dag wat van die kruiden (munt) in haar kooi te doen. Vaak te koop bij een dierenspeciaalzaak. Dat verkruimelen en gewoon een beetje rondstrooien zodat de geur vrij komt. Dan zijn er ook nog sprays in de winkel te koop tegen bijvoorbeeld kattenbak luchtjes.

  • Verschoon regelmatig het konijnenhok: de bodem raakt vrij snel bedekt en verzadigd met uitwerpselen. Hierna de bodem van het hok ook met bijvoorbeeld schoonmaakazijn reinigen.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips om vieze geur uit leer laten verdwijnen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment