Houten Vloer Dweilen

Een houten vloer goed onderhouden is onmogelijk zonder dat je hem zo nu en dan goed dweilt op een manier dat de houten vloer niet beschadigt. Zo dweilen professionele schoonmakers een houten vloer.

Waaraan moet je denken als je een houten vloer gaat dweilen?

houten vloer schoonmaken
Een Houten Vloer Dweilen is Complexer dan men denkt!

Stofzuig altijd voordat het dweilen begint. Je kan op hout het beste een borstelmond van een stofzuiger gebruiken. Dat is een stofzuiger met harde haartjes aan de onderkant. 

Gebruik absoluut geen kletsnatte dweil, teveel vocht kan de vloer beschadigen waardoor schimmel op de houten vloer kan ontstaan. Zorg dus voor een goed uitgewrongen dweil bij het schoonmaken van de houten vloer.

Pas op met intensieve schoonmaakmiddelen. Alle middeltjes die je zoveel tegen komt op deze site zijn juist niet geschikt voor een dweilbeurt voor jouw houten vloer. Het heeft allemaal teveel impact en droogt het hout uit. Gebruik voor deze klus specialistische middeltjes. Wij raden aan om HG Meubelonderhoud voor Hout te gebruiken. Wel moet u dit niet te vaak doen.

Pak wat oude handdoeken voordat je met de dweilklus begint, wordt het ergens te nat? Maak de boel dan direct al wat droger. En ga na de klus met de handdoek over de natste stukken. 

Pak twee emmers, eentje voor het sopje met Meubelonderhoud (HG of Woca) en eentje om daarna de zeem uit te wringen en het vuil in een andere emmer te krijgen dan in het sopje. 

Pak voordat u begint met dweilen eerst de vlekken aan. De dweil is geen vlekken verwijderaar. Ook hier zijn per vlek goede middeltjes voor die op onze site veel te vinden zijn. 

Pak gemorste vlekken en vlekken op de houten vloer altijd direct aan en wacht niet tot de dweilbeurt!

Producten die altijd helpen bij vlekken op hout

Er zijn twee specialistische merken die al jaren bezig zijn met ontwikkelingen en vernieuwingen op het vlak van vlekken op hout. Dat zijn HG en Wasco, dit zijn de twee meest relevante producten die dus ook bij deze vlekken kunnen helpen.

Oplossingen en tips voor houten vloeren dweilen als een pro!

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment