Verven Wollen Jas

Help! Wie? Wat? of Waar? Kan ik mijn knalrode wollen jas zwart laten verven?!  Wol in een andere kleur krijgen is niet zo eenvoudig omdat dit vaak in de wasmachine gebeurt. En juist wol mag vaak niet in de wasmachine. Wol is vaak ‘dry clean only' of ‘handwas'. 

Hoe kan ik mijn wollen jas verven?

wollen jas verven

Voor het verven van wol is het aantal producten op de markt beperkt. Ook is er online weinig informatie te vinden over hoe je nou het beste een wollen jas (of andere wollen kleding) kunt verven. Daarom ben je wellicht ook op deze pagina terecht gekomen. 

Wol wordt meestal geverfd doormiddel van een verfbad. Het wordt namelijk afgeraden om wol in de wasmachine te doen. Een product dat je kunt overwegen om te gebruiken is de Dupont Classique zijde/wol verf. Een ander product waarmee je wol kunt verven is Dylon Multi purpose textielverf. 

dupont wol en verf gebruiken

 • Dylon multipurpose textielverf
  Dylon multipurpose textielverf kun je gebruiken voor deze stoffen:
  katoen, linnen, wol, zijde, nylon, Lycra® en viscose.

Meer oplossingen en tips

Over wol verven is weinig informatie te vinden en dus zijn we nog hard op zoek naar goede tips. 
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza.nl.

5 Comments

 • ElviraK

  6 november 2006

  Ik ga het gewoon proberen! Dank je wel! 🙂

  Reply
 • Reeg

  22 oktober 2006

  Hoi Elvira,

  ik heb een knalgroene jas van mijn dochter zwart geverfd. Stond ook in dat hij alleen in de dry cleaning mocht. Gewoon zwarte Dylon verf gebruikt voor koud water in de wasmachine en hij is prachtig geworden.

  je hebt er wel wat werk van om de wasmachine weer schoon te krijgen maar ik laat hem dan draaien met chloor in het wasmiddelbakje en daarna nog een keer gewoon met waspoeder.

  succes
  Régina

  Reply
 • S-je

  22 oktober 2006

  Hoi Elvira,

  Welkom op de site.

  Ik zou het eens bij een stomerij informeren. Die hebben ervaring met allerlei stoffen. Ongetwijfeld kunnen zij je ook vertellen of je zelf je was mag verven.

  Reply
 • chrisje

  20 oktober 2006

  Ik zie het al voor me, met een dikke zwarte Kleddingstift je jas gaan zitten kleuren. Money mouth Zal niet meevallen.
  Als ik jou was, zou ik eens bij een goede stomerij informeren. Die kunnen je vast wel verder helpen.

  Suc6!

  Reply
 • Elvira

  20 oktober 2006

  Help! Wie? Wat? of Waar? Kan ik mijn knalrode wollen jas zwart laten verven?! Hij mag niet gewassen worden en alleen ge dry cleand (of hoe je dat ook schrijft!)
  Ik zat er al aan te denken om het met textiel stiften te doen, maar dat is wel veel werk! Of het met koude verf te doen (in de regen word je tenslotte ook nat). Maar ik las op de site van Dylon (van de kleurverven) dat er een soort laagje op zit dat hechting van vuil, en dus ook verf voorkomt!

  Reply

Leave a Comment