Tomatenpuree Vervangen

Tomaat ingrediënten vervangen | Vervang tomatensap, tomatensaus of tomatenpuree door een ander tomaten product.

Tomaten vervangen in een gerecht, met wat? Tips!

tomaten-vervangen
Bekijk hier onder hoe je tomaten in een gerecht goed kan vervangen door alternatieven.

Als je een recept maakt waarvoor je tomatensap, tomatensaus of tomatenpuree nodig hebt en je hebt niet het juiste ingrediënt in huis dan kun je wel één van de andere tomatenproducten als substituut gebruiken. Je hoeft het recept dan maar een beetje aan te passen. Vaak kun je zelfs ook nog geld besparen door ingrediënten in recepten te vervangen door goedkopere. 

Tomatensap 

Als je een recept hebt waarin tomatensap nodig is en je hebt slechts tomatensaus of tomatenpuree in huis dan kun je dat gebruiken. Gebruik een half kopje tomatensaus en een half kopje water om 1 kopje tomatensap te krijgen. 

Of gebruik 3 eetlepels tomatenpuree en een kopje water voor 1 kop tomatensap. 

Tomatenpuree

Als je een gerecht maakt waarin tomatenpuree nodig is, kun je tomatenpuree maken door een kopje tomatensaus te laten sudderen totdat deze met de helft is verminderd totdat het gelijk is aan een half kopje tomatenpuree.

Tomatensaus

Geen tomatensaus in huis? Geen nood. Als je wel tomatenpuree in huis hebt dan kun je van 3/4 kop tomatenpuree en 1 1/4 kopjes water tomatensaus maken. Dit zal gelijk zijn aan twee kopjes tomatensaus.

Meer oplossingen en tips over over tomaten vervangen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Huishoudplaza

  15 januari 2021

  Top Vlindertje dat je hiermee uit de voeten kan. Toch fijn dat je tomaten kan vervangen met tomaten!

  Reply
 • Vlindertje

  30 oktober 2020

  geweldig…..ieder mens heeft wel eens zo'n moment dat je er naast grijpt en dit is een prima alternatief. Thanks for the tip.
  Vlindertje

  Reply

Leave a Comment