Vliegen verjagen

In de zomer kunnen vliegen in huis een ware overlast veroorzaken. Op deze pagina vind je een verzameling van de tips die onze bezoekers in de afgelopen periode hebben geplaatst om vliegen te verjagen en bestrijden.

Hoe verjaag ik vliegen in mijn huis?

vliegen verjagen

1. Vliegen uit de keuken houden

 • Vliegen komen op afval af. Probeer daarom je keuken zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden.
 • Vliegen houden niet van azijn. Als je na het koken een beetje azijn op de afkoelende kookplaat legt dan verjaag je de vliegen die normaal gesproken op de kookresten afkomen.

2. Vliegen uit de woon- en slaapkamer weren

 • Vliegen houden niet van laurier of lavendelbloemen. Als je in deze ruimtes een aantal van deze takjes ophangt, zullen er minder vliegen in de ruimtes komen.
 • Wat ook helpt is een paar druppels lavendelolie op een badspons te doen en deze spons in de kamer te leggen waar je geen vliegen in wilt hebben.
 • Vliegen houden niet van blauwtinten. Dit is een kleur waar ze niet op af zullen komen. Als je hier creatief mee omgaat kun je de vliegen buiten de deur houden.
 • Vliegen hebben een bloedhekel aan de lucht van boerenwormkruid. Hang boeketten ervan bij de buitendeuren, maar dan wel aan de binnenkant. Zo blijven de vliegen graag buiten.

3. Vliegen weren van vuilnis

 • Heb je last van vliegen bij je vuilnisbak, kliko, container of pedaalemmer, plak dan een mottebal in de deksel (Met dank aan Fleur). In deze tip vind je nog meer tips voor het voorkomen van maden in de afvalcontainer.

4. De brute aanpak!

 • Als het bovenstaande niet helpt dan volgen hier nog een aantal minder diervriendelijke tips.
  1. De vliegenmepper!
  2. De elektrische vliegenmepper, voor degene die geen zwarte vlekken op de muur wil;
  3. Opzuigen met de stofzuiger. Gebruik hiervoor een verlengstuk op de slang en beweeg deze langzaam naar de vlieg toe. Als je het te snel doet dan heeft de vlieg het door en is die je te snel af.

Zijn er toch vliegen binnengekomen en hebben ze vliegenpoep achtergelaten? Dan lees je in deze tip hoe je de vliegenpoep kunt verwijderen.

Oplossingen en tips voor het weren van huisvliegen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment