Deurbel Geluid Dempen

Als je een ouderwetse deurbel hebt is er niet altijd een volume knopje aanwezig en toch wil je soms jouw deurbel dempen of zelfs volledig uitzetten of stilzetten. Dit is wat je moet doen als je jouw deurbel wilt dempen. 

Hoe demp ik mijn deurbel of zet ik mijn deurbel stil of zonder geluid?

deurbel

Bij een moderne deurbel is het niet zo moeilijk, je zet het volume gewoon lager, maar bij een ouderwetse deurbel kan jet het volgende doen: 

De makkelijkste manier om het op te lossen

Heb je een schrille deurbel waar je helemaal gek van wordt? Het geluid kun je dempen door een stukje pleister om de rand van de bel te plakken.

Een mechanische deurbel

Een mechanische deurbel heeft vaak twee metalen plaatjes in het apparaat of buiten het apparaat die tegen elkaar gaan als de bel afgaat. Als je op de bel drukt gaat dan bijvoorbeeld een metalen plaatje hard trillen. Stop daar iets tussen: bijvoorbeeld een tape'je of wat plakband of iets van dik rubber. Je kan ook in sommige gevallen de plaat iets van de spoel omhoog buigen zodat hij minder hard aangetrokken word.

Oplossingen en tips voor het dempen van een deurbel

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment