Zwarte randjes kunstgebit

Zwarte of bruine aanslag op de tanden van een kunstgebit is iets dat regelmatig voorkomt. Dit kan komen door bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn of roken. Hier vind je wat je het beste aan de aanslag kunt doen. 

Hoe verwijder ik zwarte randjes langs de randjes van mijn kunstgebit?

kunstgebit

Er zijn een hoop tips te vinden over welke middeltjes er geschikt zijn om zwarte of bruine randen van het kunstgebit weg te krijgen. Dit varieert van weken in een badje van azijn, tot poetsen met groene zeep of afwasmiddel. Omdat het een bekend probleem is zijn er speciale producten op de markt die het reinigingsklusje goed kunnen klaren. Wij adviseren dan ook om hier eerst naar te kijken en als dit niet werkt, contact te zoeken met de tandarts of tandprotheticus

Oplossingen en tips voor het schoonmaken van een kunstgebit

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Reacties

 • S-je

  12 augustus 2014

  Zijn het zwarte randjes van aanslag? Dan zou een kunstgebitreinigingstablet voldoende moeten zijn.

  Ik weet niet hoe oud het gebit is en hoe zo'n gebit over het algemeen in elkaar steekt, maar het kan zijn dat die donkere randjes veroorzaakt worden door een stalen basis die gebruikt is.

  Ik heb bijv. een kroon die al een kleine 30 jaar oud is en destijds werd een stalen basis gebruikt om het porselein op te bevestigen. Bovenaan mijn snijtand zie je dus een klein grijs randje omdat dat staal daar net doorschijnt.

  Als bij het gebit ook staal als basis gebruikt is, dan is tegen zulke randjes niks te doen. En anders even voorleggen aan de kunstgebit-specialist.

  Reageer
 • Huishoudplaza

  15 januari 2021

  Het blijft grappig dat deze steradent kunstgebit tabletten voor zoveel problemen in huis ook gebruikt kunnen worden. Deze tabletten zullen dit probleem goed oplossen!

  Reageer

Reageren?