Zwarte randjes kunstgebit

Zwarte of bruine aanslag op de tanden van een kunstgebit is iets dat regelmatig voorkomt. Dit kan komen door bijvoorbeeld koffie, thee, rode wijn of roken. Hier vind je wat je het beste aan de aanslag kunt doen. 

Hoe verwijder ik zwarte randjes langs de randjes van mijn kunstgebit?

kunstgebit

Er zijn een hoop tips te vinden over welke middeltjes er geschikt zijn om zwarte of bruine randen van het kunstgebit weg te krijgen. Dit varieert van weken in een badje van azijn, tot poetsen met groene zeep of afwasmiddel. Omdat het een bekend probleem is zijn er speciale producten op de markt die het reinigingsklusje goed kunnen klaren. Wij adviseren dan ook om hier eerst naar te kijken en als dit niet werkt, contact te zoeken met de tandarts of tandprotheticus

Oplossingen en tips voor het schoonmaken van een kunstgebit

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

4 Comments

 • Ris

  26 augustus 2021

  Ik ben aan het proberen om de zwarte randjes van mijn gebit op te lossen met 1 citroen uitknijpen in een kom
  Goeie schep bakingsoda erbij.laat het 15 min of langer zelf even kijken. Je kan ook citroen vervangen voor natuur azijn. Succes.

  Reply
 • Gerda

  18 juli 2021

  Mijn boven en onder gebitsprothese is 18 maanden oud en na ongeveer 6maanden kwamen er al van die vieze zwarte randjes . Ik denk dat het van de thee komt want ik drink nooit koffie en rook niet. Maar waar koop ik een gebitsprothese tandenborstel en hoela miet ik het in in de azijn of steradent laten staan.
  Ook zeiden ze bij de tandarts dat steradent heel slecht was voor de tanden van de prothese.

  Reply
 • Huishoudplaza

  15 januari 2021

  Het blijft grappig dat deze steradent kunstgebit tabletten voor zoveel problemen in huis ook gebruikt kunnen worden. Deze tabletten zullen dit probleem goed oplossen!

  Reply
 • S-je

  12 augustus 2014

  Zijn het zwarte randjes van aanslag? Dan zou een kunstgebitreinigingstablet voldoende moeten zijn.

  Ik weet niet hoe oud het gebit is en hoe zo'n gebit over het algemeen in elkaar steekt, maar het kan zijn dat die donkere randjes veroorzaakt worden door een stalen basis die gebruikt is.

  Ik heb bijv. een kroon die al een kleine 30 jaar oud is en destijds werd een stalen basis gebruikt om het porselein op te bevestigen. Bovenaan mijn snijtand zie je dus een klein grijs randje omdat dat staal daar net doorschijnt.

  Als bij het gebit ook staal als basis gebruikt is, dan is tegen zulke randjes niks te doen. En anders even voorleggen aan de kunstgebit-specialist.

  Reply

Leave a Comment