Broodbakken vitamine C

Wanneer je zelf thuis aan de slag gaat met brood bakken wordt er op verpakkingen en ingredienten nogal eens aangeraden om vitamine C te gebruiken. Het hoe en waarom je vitamine C kan toevoegen tijdens het brood bakken lees je hier onder.

Hoe en waarom moet ik Vitamine C toevoegen bij brood bakken?

brood vitamine c
Door vitamine C toe te voegen aan het brood dat je gaat bakken wordt het o.m. wat beter kneedbaar, rijst het brood wat meer en is het vaak wat langer houdbaar. Dit met name door het ascorbinezuur.


Bij het bakken van brood kun je de gewone vitamine c tabletjes toevoegen. In de vitamine c tabletten zit o.a. ascorbinezuur wat werkt als een broodverbeteraar. Ascorbinezuur is ook een conserveermiddel en zorgt er voor dat het brood langer vers blijft.

De tabletjes verkruimel je (1 of 2 tabletjes van 50 mg) bijvoorbeeld tussen 2 lepels daarna gooi je ze op het meel. Lost vanzelf op. Je deeg zal beter rijzen en je brood is iets langer houdbaar. Zelfgebakken brood wordt over het algemeen iets sneller oud.  

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Als broodverbeteraar kan je ook olijfolie toevoegen was een tip van een van onze bezoekers.

Meer oplossingen en tips

In onze reacties vind je meer mogelijke oplossingen om dit probleem op te lossen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring die je wilt delen? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza.nl.

Reageren?