Vochtplekken Verwijderen

Net als schimmelplekken zijn vochtplekken vaak nog goed te behandelen. Het zit hem in de ernstigheid van de schimmel. Belangrijk om te weten is dat vrijwel alle schimmels ontstaan door vochtproblemen. Dus die oorzaak moet je hoe dan ook aanpakken. 

Hoe verwijder ik vochtplekken en schimmelvlekken uit textiel?

schimmel kleding

Vochtplekken en schimmelvlekken verwijderen uit textiel doe je zo:

Heb je kleine vochtplekken of schimmelvlekken in textiel, leg het dan twee tot drie dagen in een oplossing met schoonmaak azijn of in karnemelk. 

Je kunt de vochtvlek of schimmelplek ook verwijderen door deze in te smeren met Ossengal of andere Dr Beckmann producten en vervolgens uit te wassen.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Zorg dat na het wassen de producten goed gedroogd worden en ook droog worden bewaard. Leg de producten niet zomaar terug op dezelfde plek als waar de vochtproblemen zijn ontstaan. 

Vlekken Verwijderaars van Hoge Kwaliteit

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Meer informatie over schimmelvlekken op kleding

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment