Citroen Bewaren

Als je aan het koken bent en er moet citroen in een gerecht, dan gebruik je niet altijd de hele citroen. Lees hier tips over wat je met de overgebleven helft kunt doen zodat je deze kunt bewaren. 

Hoe bewaar ik een citroen als deze al is aangesneden?

citroen

Als je een halve citroen wilt bewaren, dan kan dat op verschillende manieren:

  • Leg een aangesneden  citroen met de platte kant op een schotel, waar je van tevoren een beetje azijn of suiker op hebt gedaan. Zet de citroen vervolgens op een koele plaats. De citroen blijft op deze manier nog wel een week goed.
  • Pak de citroen goed in in vershoudfolie. Zorg dat het folie de platte (aangesneden) kant van de halve citroen goed bedekt.  
  • Als je een vershoudzakje hebt, kun je de citroen hierin doen. Herbruikbare vershoudzakjes zijn erg handig en niet zo slecht voor het milieu! 

Citroenrasp en – sap, weetjes

Wie geregeld bakt, weet niet alleen dat daarbij citroenrasp een veel gevraagd ingrediënt is, maar ook dat je vijf van de tien keer nou nét geen citroenen in huis hebt. Dit soort situaties kun je voortaan voor zijn door een voorraadje citroenrasp aan te leggen. Dus heb je toevallig wél citroenen in huis, boen daar dan een paar van onder de kraan goed schoon, rasp ze, weeg de rasp en doe er eenzelfde hoeveelheid basterdsuiker bij (hierdoor blijft de rasp goed) en bewaar het mengsel in een goed gesloten potje.

  • En wat die ’kale’ citroenen aangaat; pers ze uit, doe het sap in een ijsblokjeszakje of -laatje en vries het in. Reuze makkelijk, want hoe vaak komt het niet voor dat je maar een beetje citroensap voor een gerecht nodig hebt?
  • Een paar druppeltjes citroen op in stukjes gesneden appel, peer of witlof voorkomt dat deze bruin verkleuren.
  • Ook zorgen een paar druppeltjes citroensap toegevoegd aan het kookwater van de rijst voor een hagelwit resultaat.
  • Citroen doet het ook prima als smaakmaker in thee of een glas cola.
  • Kip krijgt een lekker knapperig korstje als het van tevoren wordt ingewreven met een doorgesneden citroen.
  • Een geopend potje olijven blijft ook langer goed als het wordt afgedekt met een schijfje citroen.
  • Geen zin om de hele citroen aan te snijden omdat je maar een paar druppeltjes nodig hebt? Maak dan met een cocktailprikker of vork een gaatje in de vrucht, waardoor je een paar druppeltjes sap eruit kunt persen.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer oplossingen en tips om een halve citroen te bewaren

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudproblemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment