Leren bankstel onderhoud

Je leren bank onderhouden: wat moet je doen om je bank wat langer mee te laten gaan en in goede conditie te houden? 

Hoe kan ik het beste mijn leren bankstel onderhouden

leren-bank-onderhouden
Je leren bank onderhouden: met deze tips zorg je goed voor je leren bank.

Het onderhoud van een leren bank, begint met de bank een klein beetje schoon te houden, kruimels en stof te verwijderen (ook om slijtage tegen te gaan) en een keer per week af te nemen met een vocht doekje zodat de bank niet te droog wordt.

Ook is het bij een leren bank van belang deze af en toe in te vetten (bijvoorbeeld met leer crème) om te voorkomen dat de bank gaat scheuren. Nu verschilt natuurlijk de duurzaamheid van de bank van de ene tot de andere bank, maar over het algemeen is het gewoon goed om de bank 2 keer per jaar in te vetten. Een ander goed hulpmiddeltje is Urad Leder crème. 

Andere tips voor leren meubels onderhouden

  1. Hydrateren is bij leer het toverwoord: 1 keer per week een vochtig doekje over het leer heen halen is dus een goede stap.
  2. Maak zo nu en dan je bank schoon met een lauwwarm sopje met bijvoorbeeld groene zeep of leershampoo, dit houdt het leer soepel
  3. Behandel de bank 2 keer per jaar met een van de speciale leder middeltjes als eerder genoemd.

Oplossingen en tips voor leren meubels onderhouden


In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment