Magnetron schoonmaken

Een magnetron wordt na verloop van tijd vies. Binnenin ‘ontploft' er wel eens wat en ook aan de buitenzijde wordt keukenapparatuur vaak wat vettig. Met deze tips kun je de magnetron weer laten stralen!

Hoe maak je een magnetron aan de binnenkant schoon?

magnetron schoonmaken

De binnenkant van de magnetron schoonmaken

Het mengsel van spetters en geuren kan je magnetron er ruw laten uit zien. Het verwijderen van deze resten is gemakkelijk te doen in een paar stappen. Combineer één kopje water met citroen-, limoen- of sinaasappel schijfjes in een magnetronbestendige kom. Plaats het in de magnetron en zet het aan voor een paar minuten tot het mengsel start te koken en de ramen beslagen raken. Verwijder na vijf minuten het kommetje van de magnetron en start met het schoonmaken van de binnenkant met een spons.

Tips om je magnetron raam weer te laten stralen

Ook de deuren kunnen met de tijd flink vies worden. Reinig de rubberen rand rondom de deur met een spons die is bevochtigd met water en een beetje zuiveringszout. Veeg dit mengsel er vervolgens af met een vochtig doekje. Voor het reinigen van de vettige ramen gebruik je een mengsel van half azijn en half water. Breng de reiniger aan met een doek of spons om te voorkomen dat er reiniger in de ventilatieopening komt.

Aangebrande geur verwijderen

Na het bereiden van popcorn, of ander soort eten, kan de magnetron vaak een verbrande geur hebben wanneer je hem de volgende keer gebruikt. Bij lichte geurtjes kun je het beste de deur voor een tijdje open laten staan of een bakje met zuiveringszout in de magnetron zetten met een gesloten deur zodat de geur wordt opgevangen. 

Vastzittende voedselresten uit de magnetron verwijderen

Het verwijderen van vastzittende voedselresten gaat het beste met een speciaal schoonmaakproduct. Spray het op de plekken en laat het voor een paar minuten intrekken. Vervolgens kun je het voedsel wegvegen met een doek. Als er voedselresten op het draaiplateau zitten, kun je het in een vaatwasser zetten of met de hand wassen. Zorg altijd dat je voor het schoonmaken de handleiding van de magnetron fabrikant hebt gelezen.

Oplossingen en tips voor een schone magnetron

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment