Cementsluier verwijderen

Als je tegels of mozaïekwerk niet direct goed afpoetst na het aanleggen, dan heb je kans op een dun laagje cement op de tegels. Dit wordt ook wel cementsluier genoemd. Op deze pagina staan meerdere methoden om dit te verwijderen.

Hoe moet ik cementsluier verwijderen van tegeltjes?

cementsluier verwijderen
Een dun laagje cementsluier op een niet egale badkamertegel

Je kunt cementsluier proberen te verwijderen met wat azijn en een schuursponsje. Zorg ervoor dat de schuurspons het materiaal niet bekrast, dus test het eerst even uit op een klein stukje. Laat de mix van lauwwarm wateren azijn even inwerken op je tegels voor en beter resultaat.

Als je geen succes hebt met azijn, kun je een wat zwaarder middel proberen. Het is ons zelf in een nieuwbouw woning met dit middel goed gelukt. Het is niet zo dat je het er zo met een doekje afhaalt, het blijft wel een flinke klus om alles weg te schrobben.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer oplossingen en tips voor het verwijderen van cementsluier

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen
Heb je zelf een goede tip of ervaring met cementsluier verwijderen? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

3 Comments

 • Sandra

  26 mei 2005

  ja volgens mijn man, die in de bouw zit werk het altijd.. gr xx sandra

  Reply
 • kristel

  25 mei 2005

  Helpt azijn ook tegen cementsluier wat er al een paar jaar op zit. Ik heb mijn huis gekocht en in mijn bijkeuken en douche zitten de tegels ook nog onder de cement…

  Reply
 • Gast

  26 april 2005

  Probeer eens afgiet water van aardappels…

  Reply

Leave a Comment