Stamppot boerenkool Invriezen en Opwarmen

Boerenkool is een mooie groente! Maak er een lekkere stamppot van met spekjes en rookworst erbij en je hebt een maaltijd die heerlijk vult én heel gezond is. Wist je dat boerenkool tot de meest gezonde groenten ter wereld behoort? 

Het zit namelijk boordevol vitamine K, A en C. Zonde om weg te gooien als je teveel hebt gemaakt dus! Lees op deze pagina alles over het bewaren en opwarmen van teveel bereide stamppot boerenkool.

Hoe kun je stamppot of boerenkool het beste invriezen, bewaren en opwarmen?

boerenkool stamppot

Maak jij ook altijd te veel stamppot? Dat is geen probleem. Je kunt de stamppot boerenkool laten afkoelen en in de koelkast bewaren voor gebruik de volgende dag of de dag erna. 

Invriezen zorgt ervoor dat de stamppot boerenkool tot ongeveer 3 maanden houdbaar is. Je kunt dit doen in handige vrieszakjes of in een plastic of glazen bakje met goed afsluitbare deksel. 

Sommige bakjes zijn ook geschikt om direct in de magnetron of oven te plaatsen. Erg handig!

Als je iets uit je keukenkastjes pakt: veel producten waarin je iets kunt invriezen zijn gemarkeerd met een sneeuwvlokje. Dan weet je dat deze geschikt zijn voor in de vriezer. 

Stamppot boerenkool opwarmen

boerenkool opwarmen in de pan

Je kunt de stamppot boerenkool vanuit de koelkast opwarmen in de magnetron of, nog lekkerder, met een klontje boter in een koekenpan. Er komt dan een lekker, knapperig korstje op waardoor de boerenkool een beetje smeuïg wordt. Doe het niet te snel, want dat kan ten koste gaan van de smaak. 

Als je een scheutje melk in de pan doet, kun je voorkomen dat de boerenkool aankoekt.

Heb je de stamppot in de vriezer bewaard, haal dan de avond voor gebruik de stamppot uit de vriezer en plaats het in de koelkast om te laten ontdooien. Vervolgens 's avonds opwarmen in de koekenpan of magnetron.

Bewaarde stamppot boerenkool kan je ook prima opwarmen in de oven. Maak er gewoon een lekkere ovenschotel van!

Dit doe je door de oven voor te verwarmen op 200 graden. De stamppot verdelen in een ovenschaal, laagje paneermeel erover en wat boter. Vervolgens doe je de ovenschotel een half uurtje in de voorverwarmde oven.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Meer oplossingen en tips voor stamppot opwarmen

In onze reacties vind je meer mogelijke oplossingen om stampoot boerenkool te bewaren en op te warmen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza.nl.

3 Comments

 • Huishoudplaza

  15 januari 2021

  @Gast: Het mag wel, alleen wordt de boerenkool volgens die zelfde sites hier iets minder gezond van en iets minder lekker. Zelf hebben we altijd moeite met die meningen op de foodsites over dit soort onderwerpen. Gewoon doen! Eet je daarna weer een gezond appeltje en is het weer ok ? #ifitdoesntkillyou

  Reply
 • Sunny

  29 oktober 2020

  Mijn tip: als je net als ik alleen woont, wel gezond wilt eten en ook geen afwasmachine hebt 😉 Maak altijd een grote pan boerenkool- of wat voor stamppot dan ook en zorg dat je diepvrieszakjes in huis hebt. Laat het snel afkoelen en doe het in de zakjes in porties voor 1 persoon. Dan DE truc: druk de stamppot terwijl je de lucht uit het zakje probeert te krijgen het eten zo plat mogelijk zodat je a.h.w. platte pakjes krijgt, dan goed afsluiten. Een plat pakje is zo ontdooit, een ‘bol' duurt veel langer dus mocht je uit je werk komen en dan pas aan ontdooien denken leg het platte portie op een bord, zakje eraf zodra dat kan en ga even op de bank hangen, drink een bakkie of zo en je eten is ontdooid. Ik vries boerenkoolstamppot overigens met gegaarde (hema)worst in plakjes en spekjes in, beetje jus ontdooien (vries ik altijd in mbv ijsblokjesvorm heb je dat ook altijd bij de hand in kleine porties) en aanvallen maar!

  Dat invriezen kan best, is inderdaad ietwat achterhaald al zou ik zelf bij een grieperige hoogbejaarde voor de zekerheid vers eten maken of mensen die om een andere reden weinig tot geen weerstand hebben. Maar ik ben geen wetenschapper: het is gewoon mijn gevoel dat zegt: ziek zijn = verplicht vers eten!

  Reply
 • Gast

  25 oktober 2020

  Ik heb altijd gedacht , en dit staat ook op verschillende “gezondheidsites” dat je boerenkool niet in de magnetron mag opwarmen..in het artikel staat dat dit gewoon kan.. Hoe zit dit ? Is dit nu wel of niet schadelijk voor je?

  Reply

Leave a Comment