Groene Aanslag Voorkomen

9 van de 10 artikelen over algengroei of groene aanslag op stenen en in de tuin gaat over het bestrijden van groene aanslag. Dit artikel doet het anders: Hoe kunnen we deze groene aanslag voorkomen?

Hoe kun je groene aanslag voorkomen?

groene aanslag op en tussen tegels

Groene aanslag verwijderen is iets anders dan voorkomen. Hier gaan we vooral in op je kan voorkomen dat je jaarlijks met die super chemische middeltjes aan de slag moet!

Groene aanslag voorkomen via worteldoek

Als je een nieuw terrasdeel laat leggen, zorg er dan altijd dat er goed worteldoek onderligt met een goede laag schoon zand. Dan krijg je in ieder geval niet zo snel plantjes tussen de stenen en dus ook minder groene aanslag. 

Maar dat is niet afdoende:

Ook moet je regelmatig op de knieën om tussen de tegels onkruid te schoffelen en daarbij eens in de zoveel tijd goed de tegels aanbezemen. Groene aanslag krijgt geen kans als jij daar vaak goed overheen gaat. Als je dit samen doet met kokend heet water tsja dan lukt het wel om beginnende aanslag weg te krijgen en dus jouw tegels goed in orde te houden. 

De kern van groene aanslag zit in vocht

In jouw tuin en op jouw terras moet de afwatering goed zijn, ook moet je goed opletten of de druppels van het dak niet teveel op de grond terecht komen en blijven liggen. Alles moet goed weglopen zodat groene aanslag geen kans krijgt. 

Heb je toevallig een rieten dak? Gezien niet veel mensen dat hebben, zorg dan helemaal dat deze niet teveel vocht laat druppelen op jouw tegels, dan krijg je namelijk zeker groene aanslag. De enige oplossing hier: Vaak en goed bezemen ( ook in de herfst ) 

Groene aanslag voorkomen als een hovenier

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment