Algen Drinkfles Konijn

Alg in de drinkfles van je konijn of cavia? Gebruik dan deze tip voor het verwijderen van groene aanslag uit de drinknippel van je konijn of cavia.

Hoe haal je algen uit een drinkfles van een konijn of cavia

konijn niet aan het plassen

Vooral in de zomer kan er snel algengroei (van die groene aanslag) ontstaan in de drinkfles (drinknippel) van je cavia's of konijn

Je kan het bijvoorbeeld proberen met een flessenrager of flesseborstel, maar als dit niet voldoende goed werkt, gebruik dan onderstaande tip:

Deze groene aanslag door algen kun je heel makkelijk verwijderen door een beetje heet water, een theelepeltje zout en een eetlepel ongekookte rijst in het flesje te doen en flink schudden. Zo kun je de algen op een veilige manier verwijderen.

Is het drinkflesje al vaker verschoond of zijn de algen hardnekkig en krijg je ze niet weg? Dan kan je ook eens kijken naar een nieuw drinkflesje: die zijn er al vanaf zo'n 7 euro.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips om algen uit de drinkfles te verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment