Groene Aanslag Verwijderen

Soms doe je dingen liever met middeltjes die je zelf in de keuken kan vinden, maar zo nu en dan zijn er dusdanig goede middeltjes om problemen op te lossen dat je echt niet anders kan. Groene aanslag verwijderaars zijn zo'n middeltje

Hoe verwijder je groene aanslag?

groene aanslag op en tussen tegels
Groene aanslag op en tussen tegels

Groene aanslag verwijder je met specialistische producten die zich richten op groene aanslag. Zogenaamde groene aanslag verwijderaars

Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Groene aanslag verdwijnt binnen 36 uur
  • Gebruik het niet als er teveel regen valt in de komende twee dagen
  • Gebruik een gieter om de verwijderaar aan te brengen
  • Verdun het product in water met een verhouding 1 staat tot 20. 

Andere methodes tegen groene aanslag op tegels en bestrating

Groene aanslag op tegels en bestrating in de tuin kan het gevolg zijn van een slechte afwatering. Door langdurige vochtigheid ontstaat er algengroei. De aanslag verwijder je makkelijk door kokend afgietsel van aardappelen op de groene aanslag te gooien. Laat het even inweken en borstel de tegels vervolgens schoon.

Je kunt ook de algen verwijderen door een zoutoplossing te maken. Een emmer water en een kop keukenzout. Er over heen gieten en schrobben maar.

De groene aanslag kun je ook verwijderen van de tegels met behulp van groene zeep (bijv Driehoek). Goedkoop en niet slecht voor de planten. Een dag of avond van tevoren de tegels insmeren met de zeep en een borstel, wel rijkelijk insmeren. Vervolgens de volgende dag met de hoge druk of een tuinslang met bezem of luiwagen schrobben/schoonspuiten.

2 delen water op 1 deel schoonmaakazijn werkt prima, ook tegen onkruid. Moet wel gebeuren bij droog weer en het liefst als de zon flink schijnt.

Meer oplossingen en tips

In onze reacties vind je meer mogelijke oplossingen om dit probleem op te lossen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring die je wilt delen? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza.nl.

Leave a Comment