Vergeelde keuken en apparatuur

Witte keukens, keukenspullen en apparatuur hebben de neiging om na een lange tijd gelig te worden. Het is alsof er een laagje vet is opgebouwd dat de keuken geel maakt. En net als de apparatuur in de keuken. Je ziet dit vaak ook op de plastic delen zoals van een afzuigkap of koffiezetapparaat. Kun je hier iets aan doen? 

Hoe maak je vergeelde dingen in de keuken weer wit?

vergeelde keukenapparatuur

Het is niet makkelijk om compleet gele delen weer spierwit te krijgen. Dit kun je wel proberen:

Geel geworden keukendelen, keukenspullen en keukenapparatuur, zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaat kun je inwrijven met een doorgesneden citroen, uurtje in laten trekken. Nawassen met water waarin een scheutje azijn is gedaan. De apparatuur wordt soms weer hagelwit!

Oplossingen en tips voor een witte keuken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Hannelore

    17 oktober 2011

    De tip staat op ongeveer alle huishoudwebsites, ik was dus geneigd er het volste vertrouwen in te hebben. Maar helaas, 't heeft niet gewerkt. Mijn koffiezetapparaat heeft lang ongebruikt in een berging zonder ramen (dus geen daglicht) gestaan. Er kan dus geen sprake zijn van UV stralen en volgens mij is het geel door en door.
    Waarschijnlijk werkt de manier van Linda WEL als het geel is veroorzaakt door rookaanslag.

    Reply

Leave a Comment