Zelfgemaakt Bami of Nasi bewaren
Als je zelf nasi of bami hebt gemaakt en je houdt wat over, dan kun je deze buiten de koelkast laten afkoelen en vervolgens op -18 graden invriest en goed afsluit. Het eten is dan ongeveer 3 maanden houdbaar.
Bestelde Nasi & Bami bewaren
Bestel- of afhaaleten van bijvoorbeeld de Chinees kun je het beste maximaal een dag bewaren in de koelkast. Eigenlijk kun je het beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie. Je weet namelijk niet of het eten vers bereid is, of dat het al eens ingevroren is geweest. Je kunt hier natuurlijk wel even naar vragen.
1 Reactie
S-je
Invriezen kan altijd. Of het daarna nog te eten is, is een tweede. 😉
Het kan blijkbaar wel maar het is heel persoonlijk of het daarna nog lekker is. Ik vind persoonlijk dat rijst en bami die ingevroren is geweest, niet lekker meer is. Qua smaak misschien wel maar de textuur van de rijst en de mie is naar mijn idee korrelig.
Dus ik zou het uitproberen en dan maar zien of het je bevalt.
Reageer