Rijst en Bami Invriezen

Nasi of bami bestellen wordt veel gedaan in Nederland. Het is alleen niet altijd even makkelijk om de hoeveelheden in te schatten waardoor je vaak veel overhoud. Dit kun je mooi nog een keer eten, maar hoe kun je nasi of bami die je bij de Chinees hebt besteld het beste bewaren en opwarmen? En hoe zit dit als je het zelf hebt gemaakt?

Kun je klaar gemaakte rijst, nasi en bami invriezen?

nasi en bami bewaren afhaalchinees

Zelfgemaakt Bami of Nasi bewaren

Als je zelf nasi of bami hebt gemaakt en je houdt wat over, dan kun je deze buiten de koelkast laten afkoelen en vervolgens op -18 graden invriest en goed afsluit. Het eten is dan ongeveer 3 maanden houdbaar.

Bestelde Nasi & Bami bewaren

Bestel- of afhaaleten van bijvoorbeeld de Chinees kun je het beste maximaal een dag bewaren in de koelkast. Eigenlijk kun je het beter niet invriezen vanwege het risico op voedselinfectie. Je weet namelijk niet of het eten vers bereid is, of dat het al eens ingevroren is geweest. Je kunt hier natuurlijk wel even naar vragen.

Meer oplossingen en tips

In onze reacties vind je meer mogelijke oplossingen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza.nl.

1 Comment

 • S-je

  1 augustus 2016

  Invriezen kan altijd. Of het daarna nog te eten is, is een tweede. 😉

  Het kan blijkbaar wel maar het is heel persoonlijk of het daarna nog lekker is. Ik vind persoonlijk dat rijst en bami die ingevroren is geweest, niet lekker meer is. Qua smaak misschien wel maar de textuur van de rijst en de mie is naar mijn idee korrelig.

  Dus ik zou het uitproberen en dan maar zien of het je bevalt.

  Reply

Leave a Comment