Rugzak Wassen

Net als met het wassen van Schoenen moet je met het wassen van een rugzak net iets anders aan de slag dan de normale manier. Lees alles over het goed en effectief wassen van jouw rugzak. (Ps. Tip: gebruik een kussensloop )

Kan ik een rugzak in de was doen?

konijn niet aan het plassen

In een rugzak wil in de bodem nog weleens karton verwerkt zitten. Als dat het geval is, dan zou ik hem niet in de wasmachine doen.

  • Extra Tip: Doe je rugtas in een kussensloop voor het wassen. 

Als het een rugzak is die volledig van textiel gemaakt is en waar geen karton ofzo in verwerkt is, dan zou ik het wel aandurven om hem in de wasmachine te wassen.

Andere manieren om dit probleem op te lossen

  • Ik gooi de Eastpak rugzak(ken) van mijn zoon al jaren een paar keer per jaar in de wasmachine; gewoon 30 graden, laten drogen en weer “als nieuw”
  • Je kunt een rugzak ook eenvoudig met een sopje met Biotex schoon krijgen.
    Houdt er wel rekening mee dat de rugzak na een wasbeurt waarschijnlijk niet meer (volledig) waterdicht is. 
  • Zorg dat de rugzak leeg is en dat alle ritsvakken open zijn. Zorg er ook altijd voor dat de rugzak goed droogt.

Beste producten voor bij het wassen

Als je veel wasjes draait en veel geeft om de conditie van jouw kleding zijn dit de artikelen die het verschil kunnen maken tussen een doffe, vies ruikende was en een stralende, heerlijke geurende was:

Meer oplossingen voor het wassen van een rugzak.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment