Vitrage wassen

Als de gordijnen en vitrage beginnen te stinken of als er vlekken in zitten is het een mooi moment om ze te gaan wassen. Maar waar moet je aan denken bij het wassen om te voorkomen dat je de vitrage kapot maakt of beschadigd? Wat is de beste manier om vitrage te wassen?

Hoe was je de vitrage?

hoe was je vitrage
Vitrage wassen? Volg deze stappen.

Vitrage wassen

Kijk eerst eens op het etiket van de vitrage of ze in de wasmachine mogen of dat ze sowieso naar de stomerij moeten? In het etiket vind je wastekens die zeggen hoe je je de vitrages moet wassen. Alle wastekens en – symbolen vind je hier

Mogen de vitrages volgens het etiket in de wasmachine? Dan kun je het volgende stappenplan volgen:

  1. Klop de vitrages uit om het stof er uit te halen, wellicht ook even met de stofzuiger er vluchtig overheen.
  2. Zorg dat de haakjes naar binnen zitten en doe de vitrages in een speciale waszak of bijvoorbeeld een kussensloop, hiermee voorkom je eventuele haakjes in de vitrage.
  3. Was de vitrages op een wolwas of een fijnwasprogramma: hier heb je ook speciaal waspoeder voor.
  4. Laat de vitrage niet lang centrifugeren en hang deze nat op (het liefst buiten)
  5. Blijven de vitrages na het uithangen gekreukeld? Dan kan je ze voor het uithangen nog even strijken. Probeer zeker bij vitrages op een lage stand te strijken.
  • Stinken de vitrages: maar zijn ze niet per se vies? Dan kan je ze ook een nachtje uitleggen met baking soda er over heen, en vervolgens uit laten waaien in de tuin.

Oplossingen en tips om vitrages te wassen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment